O Ελον Μασκ τουιτάρει στα Αρχαία Ελληνικά για να σατιρίσει τον Κιμ

File Photo: Ο Elon Musk, CEO της Tesla κατά τη διάρκεια μηνύματός του σε Φόρουμ στην Κίνα στις 20 Μαρτίου του 2021. EPA/WU HONG




Με μία φράση στα αρχαία ελληνικά επέλεξε να απαντήσει μέσω Twitter ο Έλον Μασκ σε ανάρτηση χιουμοριστικής σελίδας.

Ο λογαριασμός «The Babylon Bee» της ομώνυμης σελίδας, με μότο «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς» ανάρτησε ένα θέμα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε αυτό ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται να συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά μαθήματα προκειμένου να μπορέσει να μάθει νέες τεχνικές για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό του.

 

Ο ιδρυτής της Tesla, απάντησε στην δημοσίευση με τη φράση «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι», το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «το να μην ξέρεις τίποτα, εκτός από αυτό ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Του αρέσουν τα Αρχαία

Δεν ειναι η πρώτη φορά που Έλον Μασκ δείχνει το ενδιαφέρον του για τα αρχαία ελληνικά.

Τον περασμένο Μάιο, καθώς επιβεβαίωνε πως το διαστημοδρόμιο της SpaceX βρίσκεται υπό κατασκευή και θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2022, αποκάλυπτε πως το όνομα της πλωτής πλατφόρμας, από την οποία θα γίνονται εκτοξεύσεις, είναι το αρχαιοελληνικό Δείμος. (Η μυθολογική προσωποποίηση της έννοιας του Τρόμου).

Η πλατφόρμα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως σημείο απογείωσης και προσγείωσης για το διαστημικό σκάφος Space X Starship, που θα έχει προορισμό τον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τα σχέδια του Έλον Μασκ.


Η μία από αυτές έχει ονομαστεί Phobos (Φόβος), ενώ με tweet του o Έλον Μασκ γνωστοποίησε πως η δεύτερη ονομάζεται Deimos (Δείμος), αναρτώντας και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πλωτή πλατφόρμας με ένα διαστημόπλοιο, και την εγκατάσταση να ετοιμάζεται για την εκτόξευσή του.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Εξελίχθηκαν περίπου «όπως αναμενόταν» οι συνομιλίες εκτιμά το Κρεμλίνο: Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Ρώσος πρεσβευτής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: