Ο Μπόρις Τζόνσον παίζει βρώμικα: Χρησιμοποιεί τη ξενοφοβία μεταξύ των ίδιων των Ευρωπαίων…

File photo: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην Downing Street στο Λονδίνο. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA, POOL




Μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), οι Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν αυστηρότερους κανόνες μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας ισχυρισμός της ακροδεξιάς, που ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.  

Είναι μια κατάσταση στην οποία πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ, υποστηρίζει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Monde.

Επισημαίνει το πρόβλημα με τους μετανάστες, σημειώνοντας, ότι καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου δεν έχει ληφθεί απόφαση για πάνω από 300.000 υποθέσεις, από τις 5,4 εκατομμύρια αιτήσεις, τονίζοντας ταυτόχρονα την αβέβαιη νομική κατάσταση, στην οποία κινδυνεύουν να βρεθούν  εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι απόδημοι.

Κατά την άποψή της, οι Ευρωπαίοι «μετανάστες» στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τα πρώτα και κύρια πιόνια στο βρετανικό πολιτικό φάσμα και ένα διαπραγματευτικό αντάλλαγμα στο συνεχιζόμενο αγώνα του Brexit. 

Υποστηρίζει, ότι η κακομεταχείριση των Ευρωπαίων ευχαρίστησε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος του κ. Johnson και ότι είναι επίσης είναι ένα μήνυμα από την κυβέρνησή του προς τους 27, καθώς τεράστιες πολιτικές και οικονομικές διαφορές – Βόρεια Ιρλανδία, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλιεία – παραμένουν στο τραπέζι.

Η εμπειρία των Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο απεικονίζει την τεράστια παλινδρόμηση που συνιστά το Brexit, το οποίο δημιουργεί εκ νέου ξεχασμένα εμπόδια μεταξύ οικονομικών παραγόντων και μεταξύ πολιτών, εκτιμά η εφημερίδα και τονίζει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κανένα λόγο να εκφοβιστεί από τέτοιου είδους ελιγμούς ή να επιτρέψει τον εκφοβισμό των πολιτών της. Δεν πρέπει να αποδεχθεί, ότι ο φόρος θεώρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφέρει, όπως συμβαίνει, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ούτε να επιτρέψει την εκμετάλλευση μιας ολέθριας «ξενοφοβικής εγγύτητας», η οποία στέλνει την Ευρώπη στους παλιούς δαίμονες της.»

ΠΗΓΗ: Le Monde – BrexitBoris Johnson instrumentalise la xénophobie entre Européens

Άθλιες ύβρεις του Ερντογάν κατά των συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Θα γαμ… τις μάνες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ευρώπης!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: