Ο ανασχηματισμός κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο χθεσινός ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και οι αντιδράσεις για τους νέους διορισμούς, το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και οι συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Το νέο πρόσωπο του ΑΚΕΛ», γράφει πως οι αφόρητες πιέσεις του ΑΚΕΛ στον Αδάμο Αδάμου για να απορρίψει την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για το Υπουργείο Υγείας αποκάλυψε την πολιτική που θα ακολουθήσει ενόψει προεδρικών εκλογών. Αλλού, γράφει πως η Ερευνητική Επιτροπή για το θέμα των πολιτογραφήσεων απονέμει ευθύνες σε πολλούς αλλά ξεχωρίζουν οι κατηγορίες της εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η εμβολιαστική κάλυψη των νοσηλευτών του ΟΚΥπΥ ανήλθε στο 60%.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ανασχηματισμός ευρείας Συναγερμικής αποδοχής», γράφε στο κύριο του θέμα απέτυχε ο στόχος της Κυβέρνησης για συμμετοχή στον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου για συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο το πολιτικό φάσμα. Αλλού, γράφει πως χωρίς ουσιώδη διαφοροποίηση παρουσιάστηκαν οι δύο πλευρές στις χθεσινές συναντήσεις με την Τζέιν Χολ Λουτ. Σε άλλο του θέμα γράφει πως στο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις, η  επιτροπή διαπίστωσε πως όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι για να χτιστεί η διαφθορά.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αλλαγή κομματικής αποδοχής» γράφει οι επιλογές του Προέδρου Αναστασιάδη για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης έχει έντονη της σφραγίδας του ΔΗΣΥ. Σε άλλο του θέμα γράφει πως η Κοινότητα της Κρήτου Τέρρα αποφάσισε να βάλει εισιτήριο για τους καταρράχτες στην περιοχή. Σε άλλο του θέμα, ο «Φ» γράφει πως η Τζέιν Χολ Λουτ, που συναντήθηκε χθες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ήρθε στην Κύπρο με ιδέες για άρση του αδιεξόδου.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μιλούσαν για ΄διεύρυνση΄… έκαναν στροφή πιο δεξιά», γράφει για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης πως υπάρχουν νεοδιορισμένοι με ακροδεξιές θέσεις στο Κυπριακό και μεταναστευτικό και αυτό με τις ευλογίες Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Γεωργιάδη. Αλλού, γράφει πως τα ευρήματα της ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις καίνε την Κυβέρνηση. Σε άλλο της θέμα, η «Χ» γράφει για αισχροκέρδεια από τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποκαλύφθηκαν τα νέα πρόσωπα στο Υπουργικό», γράφει για τον ανασχηματισμό και τους νέους Υπουργούς που διόρισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει πως το τελικό πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και πλέον θα ακολουθήσουν ποινική διερεύνηση. Σε άλλο της θέμα, γράφει κάτω από σχετική φωτογραφία, για τις συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» κάτω από τον τίτλο «Σχέδια για ομόλογα MREL μέσα στο 2021», γράφει για μήνυμα των εποπτικών αρχών στις τράπεζες, και προσθέτει πως στόχος είναι η δημιουργία ενδιάμεσου κεφαλαιακού μαξιλαριού. Αλλού, γράφει πως το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις καταλογίζει ευθύνες σε Πρόεδρο, Υπουργούς, Βουλευτές και Ελεγκτική Υπηρεσία. Σε άλλο της θέμα γράφει πως για το θέμα του τουρισμού οι επαγγελματίες στην τουριστική βιομηχανία κρατούν μικρό καλάθι για την επιστροφή των Ρώσων.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Αναστασιάδης δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει “να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: