Νέα ανατροπή από το Λαύριο: Επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού 94-89 στην παράταση

photo via amnanews.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Η παραμυθένια πορεία του Λαυρίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ δεν σταμάτησε ούτε με τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, ούτε με την πρόκριση στους τελικούς των πλέι-οφ.

Η ομάδα του Χρήστου Σερελή έγραψε σήμερα ακόμη μία σελίδα στη μαγική ιστορία της, νικώντας τον Παναθηναϊκό 94-89 στην παράταση (κανονικός αγώνας 81-81) και ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Ο Κάρτερ πέτυχε 20 πόντους και έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντο, ο Μουράτος πρόσθεσε 19π. και οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -10 της τρίτης περιόδου και εξουδετέρωσαν την υπεροπλία των «πρασίνων» στη ρακέτα.

Ο τρίτος τελικός θα γίνει τη Δευτέρα (7/6, 20:00) στο ΟΑΚΑ, αλλά πλέον είναι σίγουρο ότι η σειρά θα επιστρέψει στο Λαύριο για τέταρτο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 41-40, 56-63, 81-81 (κ.α.), 94-89 (παρ.)

Το Λαύριο με το… καλησπέρα έδειξε ότι ο δεύτερος τελικός δεν θα είχε καμία σχέση με τον «πράσινο περίπατο» της Πέμπτης (3/6). Με μεγάλη συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση και πρωταγωνιστές τους Μουράτο και Γερομιχαλό, οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Παναθηναϊκό, πήραν διαφορά από τα πρώτα λεπτά και έφτασαν να προηγούνται 23-10 στο 7΄. Η είσοδος του Μήτογλου άλλαξε τη ροή του αγώνα, καθώς ο διεθνής φόργουορντ κυριάρχησε στα ριμπάουντ και ανανέωσε αρκετές επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα στην άμυνα μπορούσε να βγαίνει και να μαρκάρει στην περιφέρεια σαφώς πιο αποτελεσματικά από τον Παπαγιάννη. Όταν οι «πράσινοι» βρήκαν και λύσεις με τα τρίποντα του Μπρέι, «έτρεξαν» ένα σερί 11-0 και προσπέρασαν 31-30 στο 16΄, όμως οι παίκτες του Σερελή δεν τα παράτησαν. Η πιεστική τους άμυνα οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε λάθη και οι Κάρτερ και Ντέιβις έδωσαν ξανά μικρό προβάδισμα στην ομάδα τους, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 41-40, με το τρίτο τρίποντο του Μπρέι (οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν 0/8 στο πρώτο ημίχρονο).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και πήρε το προβάδισμα (48-43). Προσωρινά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 51-51, αλλά με δέκα αναπάντητους πόντους η ομάδα του Οντεντ Κάτας «έχτισε» μία σημαντική διαφορά (61-51). Το νερό έμοιαζε να έχει μπει στο αυλάκι, όμως το τρίποντο του Μουράτου στο φινάλε του τρίτου δεκάλεπτου κι άλλο ένα του Σάβατζ στο ξεκίνημα του τέταρτου άλλαξαν την ψυχολογία του ματς. Το Λαύριο «έβγαλε» εξαιρετικές άμυνες και με τρίποντο του Γερομιχαλού ολοκλήρωσε την επιστροφή, περνώντας μπροστά 69-68 στο 34΄. Ο Παπαπέτρου με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους, ο (αρνητικός ως εκείνο το σημείο) Ντιαλό σήκωσε στους ώμους του την ομάδα του και της έδωσε προβάδισμα 78-75, αλλά ο Χεζόνια με έξι διαδοχικούς πόντους έφερε τον Παναθηναϊκό κοντά στη νίκη (81-78). Οι «πράσινοι» επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και ο Κάρτερ τους… τιμώρησε, καθώς με τρίποντο στα 12΄΄ ισοφάρισε 81-81 και έστειλε το ματς στην παράταση, αφού ο Χεζόνια αστόχησε στην εκπνοή.

Στο έξτρα πεντάλεπτο μίλησε το πάθος των παικτών του Σερελή, που τους επέτρεψε να βγουν νικητές σε μονομαχίες με τους σαφώς ψηλότερους και δυνατότερους αντιπάλους τους. Ο Παναθηναϊκός δεν πέρασε τη μπάλα στο καλάθι, αστόχησε σε τέσσερα συνεχόμενα μακρινά σουτ (δύο ο Μήτογλου και από ένα οι Χεζόνια και Κασελάκης) και οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία. Ένα τρίποντο του Μουράτου και ένα ανάποδο λέι-απ του Κόζι διαμόρφωσαν το 91-87 και, παρά την αστοχία του Ντιαλό στις βολές (1/4), το Λαύριο κράτησε το προβάδισμα και ο Γερομιχαλός από τη γραμμή «σφράγισε» άλλη μία ιστορική νίκη.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παντελίδης, Ζαχαρής
Οι συνθέσεις:
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Κάρτερ 20 (4/8τρ., 6ασ.), Μουράτος 19 (3τρ., 5κλ.), Ντιαλό 12 (2τρ., 8ρ.), Ντέιβις 9 (1τρ., 7ρ.), Κόζι 12 (1), Σάβατζ 8 (2), Περσίδης, Ανοσίκε, Γερομιχαλός 14 (2), Μαστρογιαννόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μπρέι 18 (4/7τρ.), Παπαγιάννης 9, Παπαπέτρου 11, Χεζόνια 18, Ουάιτ 6, Μακ, Μποχωρίδης 4 (1), Όγκαστ, Κασελάκης 5 (1τρ., 7ρ.), Μήτογλου 12 (15ρ.), Μπέντιλ 6.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: