Μητσοτάκης προς Γκουτέρες και ηγέτες ΕΕ: Ούτε συζήτηση, απορριπτέα η λύση δυο κρατών στην Κύπρο

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, τον πρόεδρο της Βουλγαρίας και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας στο περιθώριο του συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. EPA/OLIVIER MATTHYS / POOL




Τη πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η θέση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για λύση στο Κυπριακό στη βάση των δύο κρατών είναι απορριπτέα και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης, καθώς αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο διαπραγματευτικό κεκτημένο, αλλά και στο κοινοτικό κεκτημένο.

Σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη για τη Λιβύη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινό ανακοινωθέν που καλεί σε άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του απεσταλμένου Νίκου Αρμένη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Με σταδιακό και αναστρέψιμο τρόπο η βελτίωση σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: