Μητσοτάκης προς αντιπολίτευση: Αναλάβετε τις ευθύνες σας – Ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επιστρέφει στην θέση της στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής στη συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής», Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας




Αναφερόμενος στη στάση της αντιπολίτευσης έναντι των άρθρων του εργασιακού νοσμοσχεδίου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ κ. Τσίπρα και κ. Γεννηματά. Θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί την μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα. Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία».

Η φωτισμένη σκέψη της Αριστεράς

Κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ηγετικό στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς.

«Η σκέψη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη συναντιέται με τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχέδιου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Αναρωτιέμαι που πήγε η σκέψη αυτής της φωτισμένης Αριστεράς. Σας καλώ να ψηφίσετε το νομοσχέδιο, γιατί θα αναγκαστείτε να το κάνετε ώστε να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της παραγωγής και οπλίζοντας με νέα δύναμη τους εργαζομένους της χώρας μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Μπαίνουν κανόνες στη ζούγκλα – Η απεργία διαχωρίζεται από την παρανομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: