Μυστήριο στην Κρήτη: Εκλεψαν 1 εκατ. ευρώ μέσα από το χρηματοκιβώτιο 55χρονης Ρωσίδας χήρας

Photo: Pixabay via Pexels
Mυθιστορηματικών προδιαγραφών  τύπου κλοπή σημειώθηκε σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα στην Κρήτη, με τη λεία να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η χήρα του Ρώσου μεγιστάνα, στον οποίο ανήκει η βίλα στα παράλια του Ηρακλείου, πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Ηρακλείου για να κάνει καταγγελία για κλοπή. Όπως είπε στους αστυνομικούς κάποιος πήρε από την έπαυλη ένα χρηματικό ποσό που ήταν ξεχασμένο τα τελευταία χρόνια σε χρηματοκιβώτιο.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται έχει καταγραφεί ως λεία της κλοπής το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η 55χρονη Ρωσίδα αδυνατούσε να εκτιμήσει ακριβώς το ύψος του ποσού που περιείχε το χρηματοκιβώτιο, το οποίο πάντως, σύμφωνα με την ίδια, ξεπερνά κατά πολύ τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ο σύζυγός της, ο οποίος είχε αγοράσει πριν από πολλά χρόνια την πολυτελή έπαυλη των τεσσάρων επιπέδων με θέα τη θάλασσα, πέθανε πριν από περίπου πέντε χρόνια και η ίδια δεν είχε έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, με συνέπεια κανείς να μην μπορεί να γνωρίζει πότε έγινε η κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Η 55χρονη Ρωσίδα και ο νέος σύντροφός της, υποστηρίζουν ότι οι δράστες πρέπει να μπήκαν στο σπίτι με το κλειδί που άφησε σε… γλάστρα. Ενώ το ίδιο έγινε και με το χρηματοκιβώτιο, καθώς οι δράστες φαίνεται να βρήκαν το κλειδί χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν το σπίτι και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο για να το αδειάσουν.

Οι χώροι του σπιτιού σαρώθηκαν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ η αναζήτηση βίντεο από το φυλάκιο του οικισμού, τις γειτονικές κατοικίες και την παραλία του οικισμού φαίνεται μάταιη, καθώς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε έγινε η καταγγελλόμενη κλοπή, για την οποία ενημερώθηκε και ο γιος του Ρώσου επιχειρηματία.

Πάντως, η 55χρονη χήρα κατά τη διάρκεια της προανάκρισης κλήθηκε να απαντήσει στο πώς τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν αρχικά στο σπίτι και ποια ήταν η προέλευσή τους.

Με πληροφορίες από Εθνος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Οι 25άρηδες παίρνουν τη σκυτάλη: Εκλεισαν 70.000 ραντεβού εμβολιασμού μέσα σε λίγες ώρες


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: