Μιχάλης Ιγνατίου: Αν δεν γίνει η συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν, θα είναι με ευθύνη της Τουρκίας

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ιδρυτής της Hellas Journal στο δελτίο ειδήσεων του OmegaTv με τον παρουσιαστή Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία via Omega TV




Στις διεργασίες που γίνονται ενόψει της, προγραμματισμένης για τις 14 Ιουνίου, συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν στην Ελβετία, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος – αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας από τη Νέα Υόρκη.

Ο ιδρυτής της Hellas Journal μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Omega TV και τον Μιχάλη Παυλίδη σημείωσε μεταξύ άλλων: Εμείς κρατάμε την πρόθεση Μπάιντεν να συναντήσει τον Ερντογάν για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αν η συνάντηση δεν γίνει θα είναι ευθύνη της Τουρκίας.

Σημειώνουμε επίσης οτι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες ώρες η Τουρκία πήγε να παίξει το γνωστό παιχνίδι της διαπραγμάτευσης ανακοινώνοντας ότι οι Ρώσοι τεχνικοί των S-400 θα επιστρέψουν στη Μόσχα, αλλά οι αμερικανοί απάντησαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο η επιστροφή των ίδιων των S-400 στη Ρωσία.

Και επισήμανε ότι εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να στείλει στη Ρωσία τους S-400, τότε θα αλλάξουν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, θα συζητήσουν και για το σύστημα Patriot και για τα F-35. Για να έχουμε όλη την εικόνα.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικοινωνία Μπλίνκεν με Χριστοδουλίδη είπε ότι είναι καλές οι επαφές και ότι σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση στην Ουάσιγκτον. Επισήμανε πάντως ότι πρέπει να κρατήσουμε την αναφορά «για την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής από Κινέζους και Ρώσους στην ανατολική Μεσόγειο».

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη GOOGLE NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Μπάιντεν δεν παίζει, όπως ο Τραμπ * Τα 7 τελεσίγραφα στον Ερντογάν τον Ιούνιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: