Μετά την Μπακογιάννη και ο Αβραμόπουλος ακυρώνει τη συμμετοχή του σε διπλωματικό φόρουμ Αττάλειας: Λόγω παρουσίας Τατάρ

File Photo: O πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος. EPA, OLIVIER HOSLET




Την ακύρωση της συμμετοχής τους στο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας (Antalya Diplomacy Forum), ανακοίνωσαν χθες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και σήμερα ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, λόγω της συμμετοχής στο φόρουμ του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Η κ. Μπακογιάννη, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, προέβη στην ακύρωση της συμμετοχής της λόγω της συμμετοχής του Ερσίν Τατάρ «με τον ανυπόστατο τίτλο “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».

«Μετά την επιλογή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος, με δήλωσή του, σημείωσε για την ακύρωση της συμμετοχής του ότι «η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του Προέδρου του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

Σημειώνεται ότι το Antalya Diplpmacy Forum αποτελεί διεθνές φόρουμ διπλωματίας που διοργανώνεται στην Αττάλεια, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, διπλωματών και ακαδημαϊκών, η φετινή θεματική του οποίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφιερωμένη στην καινοτόμο διπλωματία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης/ΑΓΚ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Ντόρα Μπακογιάννη ακύρωσε τη συμμετοχή της σε διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια: Λόγω συμμετοχής Τατάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: