Με τους Έλληνες Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης

File Photo O υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό Κωνσταντίνος Βλάσης ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας μέσω ΚΥΠΕ




Στη Σόφια βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για θέματα απόδημου ελληνισμού.

Ο κ. Βλάσης πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων, αλλά και με ελληνικούς συλλόγους της Μαύρης Θάλασσας.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς έχουν καταφέρει να διαφυλάξουν τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα στο πέρασμα κυριολεκτικά των αιώνων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!», ανέφερε ο κ. Βλάσης σε ανάρτησή του σε facebook και twitter.

«Από την πλευρά μας, η ελληνική πολιτεία το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να είναι αρωγός τους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, o υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο «παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, που επαναλειτούργησε μετά από 1,5 χρόνο, καθώς λόγω των αυστηρών επιδημιολογικών πρωτοκόλλων αυτό δεν ήταν εφικτό», όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter. «Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποίησε ο πατέρας Ηλίας Βλάχος που ήρθε από τις Σέρρες ειδικά γι αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Spiegel: Η Αστυπάλαια είναι ένα εργαστήριο του μέλλοντος – Μητσοτάκης: Πρόκειται να γίνουν θαύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: