Με το σταγονόμετρο: 5 ελληνικά νησιά στην “πράσινη λίστα” βλέπει ο βρετανικός Τύπος

File Photo: Η Κεφαλονιά περιλαμβάνεται στα πέντε ελληνικά νησιά που ο Βρετανικός Τύπος προβλέπει ότι θα συμπεριληφθούν στην “πράσινη λίστα”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Την ανανεωμένη λίστα των περιοχών στις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια χωρίς περιορισμούς καραντίνας για την Covid-19, ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με το BBC και την εφημερίδα «Ιndependent», στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών αναμένεται συμπεριληφθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ δεν θεωρείται απίθανο και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Στους προορισμούς χαμηλού κινδύνου, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αναμένεται να μπουν -εκτός των ελληνικών νησιών- η Μάλτα και η Φινλανδία.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Ελλάδα ασφαλής τουριστικός προορισμός, λέει η Πελώνη: Δυναμική ανάπτυξη στην οικονομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: