Με τη συνδρομή των ΗΠΑ: Η Κύπρος γίνεται κέντρο εκπαίδευσης για χώρες της Ε.Ε. και της Μέσης Ανατολής

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επιθεωρεί την εξέλιξη των κατασκευαστικών έργων για την ανέγερση του κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Θαλάσσιων Συνόρων, της Ανοικτής Θάλασσας και της Ασφάλειας των Λιμένων CYCLOPS, από κοινού με την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο κα Judith Garber και τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Λάρνακα 03 Ιουνίου 2021. ΓΤΠ, Α. ΑΝΔΡΕΟΥ




Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και της Μέσης Ανατολής αναμένεται να εκπαιδεύσουν στελέχη τους σε κέντρο ασφάλειας στην Κύπρο.μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press από τη Λευκωσία.

Τρεις χώρες μέλη της ΕΕ και τρεις χώρες της Μέσης Ανατολής αναμένουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε τεχνικές φύλαξης συνόρων, τελωνειακών θεμάτων, θαλασσίων θεμάτων και κυβερνοασφάλειας σε εγκαταστάσεις αιχμής που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Κύπρο και αναμένεται να είναι έτοιμες νωρίς του χρόνου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κύπριος Υπουργός Εξωτερικών.

Το Κυπριακό Κέντρο για Χερσαία, Θαλάσσια και Λιμενική Ασφάλεια (CYCLOPS) αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του στις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από επιθεώρηση των εγκαταστάσεων με την Πρέσβη των ΗΠΑ Judith Garber.

O Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος επελέγη για το κέντρο επειδή η μεσογειακή χώρα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ΕΕ και επειδή χαίρει καλών σχέσεων με τα κράτη της Μέσης Ανατολής.

«Αξιωματούχοι από γειτονικές χώρες, όπως και από τα κράτη μέλη της ΕΕ θα λάβουν ένα είδος εκπαίδευσης που απαιτείται για την αντιμετώπιση απειλών μη στρατιωτικής φύσεως», όπως πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Associated Press – EU, Mideast nations look to train at Cyprus security center

Κοινή μας δέσμευση για σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, λέει η Πρέσβης ΗΠΑ στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: