Μάθημα Επικοινωνίας στα πανεπιστήμια: Πως οι αντιδράσεις στα social media ματαίωσαν το συνέδριο για τη γονιμότητα

File Photo: Πολλές φορές η κοινωνία, μέσω των social media, επιδεικνύει καλύτερα αντανακλαστικά από τους επίσημους φορείς. Photο via pixabay.com




Για την ακύρωση του συνεδρίου για τη γονιμότητα μετά τη θύελλα αντιδράσεων στα social media, συνομίλησαν ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης».

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πώς μερικές φορές η κοινωνία, μέσω των social media, επιδεικνύει πολύ καλύτερα αντανακλαστικά από τους επίσημους φορείς, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.

Οι έντονες αντιδράσεις από χιλιάδες χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποχρέωσαν θεσμικούς παράγοντες, εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και την αιγίδα τους, κάτι που οδήγησε στη ματαίωση του συνεδρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαφανίστηκαν όλες οι σχετικές αναφορές από το διαδίκτυο, κάτι που αναμένεται να μελετηθεί επιστημονικά στα πανεπιστήμια, το επόμενο διάστημα.

«Έπεσε» η ιστοσελίδα του συνεδρίου, κατέβηκαν οι αναρτήσεις από τα social media, ενώ εξαφανίστηκαν οι αναρτήσεις ακόμη και από τις σελίδες ανθρώπων που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Ήταν πρωτοφανής η μιντιακή εκστρατεία που έγινε για ένα συνέδριο Ιατρικής, από το οποίο έλειπε ο «δημόσιος χαρακτήρας», ενώ σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ήταν δυσανάλογη η παρουσία ανδρών ( 40, έναντι μόλις 3 γυναικών). Επίσης υπερτερούσαν οι εξωεπιστημονικοί παράγοντες, έναντι των επιστημόνων.

Το επίμαχο ζήτημα ήταν η εικόνα των γυναικών και η ευθεία κατηγορία ότι δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους και όχι στην τεκνοποίηση, ώστε να πειστούν να κάνουν νωρίς παιδιά, άσχετα από το γεγονός ότι δεν έχουν βοήθεια, χρήματα ή σύντροφο.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το Reuters και η Star Tribune κέρδισαν Πούλιτζερ: Πρώτο βραβείο στην κάλυψη δολοφονίας Τζορτζ Φλόιντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: