Mαραθώνιος λημματογράφησης για κλιματική αλλαγή στην ελληνική Wikipedia τον Ιούνιο

FILE PHOTO: Στη δεύτερη θέση ήταν το λήμμα για την Ελλάδα, που έχει σταθερά υψηλή αναγνωσιμότητα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το λήμμα για την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, που είχε πάντα πολλές επισκέψεις αλλά αυτές εκτινάχτηκαν μετά τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου. Photo@elwikipedia




Η Ομάδα Χρηστών της Κοινότητας Wikimedia Ελλάδας, παράλληλα με το «Wiki Loves Earth 2021», διοργανώνει από τις 1 έως τις 30 Ιουνίου μαραθώνιο λημματογράφησης για την κλιματική αλλαγή και γενικότερα για τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην ελληνική Wikipedia.

Σήμερα η Ελληνική Βικιπαίδεια έχει 194.367 λήμματα, ωστόσο ελάχιστα αφορούν την κλιματική αλλαγή και περιορίζονται σε βασικούς όρους κυρίως, σε αντίθεση με τα εκατοντάδες σχετικά λήμματα της αγγλικής Wikipedia, που είναι και πληρέστερα.

Στόχος της λημματογράφησης είναι η βελτίωση της κάλυψης για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα περιβαλλοντικά-οικολογικά ζητήματα στην ελληνική Wikipedia. Στη λημματογράφηση αυτή είναι επιτρεπτή και η επέκταση υπαρχόντων λημμάτων.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τζεφ Μπέζος: Ταξίδι στο διάστημα με τον αδερφό του και έναν «τυχερό» πλειοδότη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: