Κριστιάνο Ρονάλντο ο απόλυτος σκόρερ; Μπα, όχι: Είναι η Καναδή Κριστίν Σινκλέρ, βλέπει τη… σκόνη της

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Κριστίν Σινκλέρ οι δυο απόλυτοι σταρ του ανδρικού και του γυναικείου ποδοσφαίρου Φωτογραφία via twitter




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι από χθες ο απόλυτος σκόρερ και σε επίπεδο ανδρικών εθνικών ομάδων καθώς με τα δύο γκολ κατά της Γαλλίας έφτασε τα 109.

Κι όμως, δεν αισθάνεται τη μοναξιά του ποδοσφαιρικού Ολύμπου. Κάθε άλλο μάλιστα. Χρειάζεται ακόμη 77 γκολ για να πιάσει την απόλυτη κορυφή που κατέχει η 38χρονη ποδοσφαιριστής του Καναδά, Κριστίν Σινκλέρ που έχει πετύχει 186 γκολ. Μάλιστα όλοι εκτιμούν ότι είναι απίθανο να την φτάσει καθώς η ίδια θα μετέχει στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Τόκιο όπου θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο την επίδοσή της.

Όμως και τα επιτεύγματα του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι αμελητέα, κάθε άλλο μάλιστα.

Ήδη στους τρεις πρώτους αγώνες της εθνικής Πορτογαλίας στο Euro 2020 έχει πετύχει 5 γκολ.

Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι έχει φτάσει τα 783 συνολικά σε επίσημους αγώνες στην καριέρα του, έχοντας αφήσει προ πολλού πίσω του τον Πελέ, με τα 109 «εθνικά» γκολ ισοφάρισε την απόλυτη επίδοση του Ιρανού, Αλί Νταεΐ.

Πρώτος σκόρερ των ομίλων του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Έφτασε στα 14 γκολ στην ιστορία του θεσμού, όντας ο απόλυτος σκόρερ και έχοντας ξεπεράσει με ευκολία το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πριν από λίγες μέρες ο Μισέλ Πλατινί.

Απέναντι σε 44 εθνικές ομάδες – Μόνο 1 στην Ελλάδα

Για να φτάσει στα 109 τέρματα με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει απέναντι σε 44 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα!

Η Σουηδία με την Λιθουανία έχουν… μαρτυρήσει περισσότερο από κάθε άλλη εθνική ομάδα όταν έχουν συναντήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού εκείνος έχει 7 τέρματα απέναντι στην καθεμιά τους, στα 6 είναι η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο και η Ανδόρα, ενώ, 5 έχει δεχθεί η Αρμενία και η Λετονία από εκείνον. Ακολουθεί με 4 η Ολλανδία, η Εσθονία και τα Νησιά Φερόε.

Στα 3 είναι οι Ρωσία, Ελβετία, Ισπανία, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία και το Βέλγιο, από 2 έχουν δεχθεί οι Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Καζακστάν, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Βοσνία, Καμερούν και Αίγυπτος, ενώ, από 1 φορά έχουν δει τον Κριστιάνο να σκοράρει οι Ελλάδα, Ουκρανία, Ισραήλ, Γερμανία, Σερβία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ουαλία, Γκάνα, Κροατία, Εκουαδόρ, Παναμάς, Αργεντινή, Ισλανδία, Βόρεια Κορέα, Φινλανδία, Πολωνία, Ιράν και Σλοβακία.

Ο απόλυτος σταρ του Euro

Είναι πλέον ο μοναδικός που έχει καταφέρει σε πέντε διοργανώσεις Euro στα νοκ-άουτ, έχοντας φτάσει σε αυτό το επίτευγμα και το 2004 και το 2008 και το 2012 και το 2016 και φυσικά στο φετινό τουρνουά. Είναι ο 1ος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει και στα τρία παιχνίδια του γκρουπ του Euro.

Στα τελευταία 4 παιχνίδια σε φάση ομίλων του θεσμού έχει σύνολο 7 τερμάτων με τα 5 για φέτος και τα 2 από το 2016 στο παιχνίδι με την Ουγγαρία! Στη φετινή διοργάνωση έχει συμμετοχή στο 85% των γκολ (συμμετοχή σε 6 από τα 7) της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας και έχει καταφέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε μέσο όρο περίπου κάθε 45 αγωνιστικά λεπτά.

HJ με πληροφορίες από gazzetta.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Τα ζευγάρια των «16» του EURO 2020: Τα μάτια στραμμένα στο Βέλγιο-Πορτογαλία και Αγγλία-Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: