Κουτσούμπας: «Το νομοσχέδιο που ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων»

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ




«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων» τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη, καθώς και τα ογκώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις, έδωσαν «ανάσα» αισιοδοξίας και δύναμη για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν»

«Πήγανε «στράφι» οι συμβουλές κυβερνητικών στελεχών, κάποιων γνωστών «παπαγάλων» και άλλων που νουθετούσαν πως «η απεργία δεν έχει νόημα» τονίζει στο άρθρο υπό τον τίτλο «”Σκλάβοι” του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι για τα σκουπίδια!» .

«Το μήνυμα είναι ένα: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις ανατροπές του αιώνα στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων» υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «είναι ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ».

Όπως αναφέρει «το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί εξαθλιωμένους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει την ανάκαμψή του, δηλαδή τα κέρδη του. Η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ανάγκη εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Γι’ αυτό το ΚΚΕ κατακρίνει τη «γραμμή» που καθαγιάζει τελικά αυτήν την καπιταλιστική ανάπτυξη, «γραμμή» που υιοθετούν η ανυπόληπτη ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά και κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το Μέρα25».

Προσθέτει ότι «η ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, τη συγκρότηση του οποίου χαιρέτησαν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, σημαίνει όχι μόνο άφθονο χρήμα στους ομίλους, αλλά και επιπλέον εχθρικά μέτρα για τους εργαζόμενους, όπως αυτά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Ας ζυγίσει ο κάθε εργαζόμενος που πήγαν -ξανά- τα μεγάλα λόγια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ για το «φιλολαϊκό» ταμείο της ΕΕ».

«Το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Παρεμβαίνει στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, τινάζοντας στον αέρα την ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Πάει πολύ η κυβέρνηση να εμφανίζει ως «πρόοδο» την αύξηση του χρόνου εργασίας. Στην εποχή του 5G το προοδευτικό είναι να μειώνεται ο χρόνος εργασίας, να εξασφαλίζεται δουλειά για όλους, με σύγχρονους όρους αμοιβής και δικαιώματα και όχι να γυρνάμε σε συνθήκες δουλειάς του προηγούμενου αιώνα για να κερδίζουν περισσότερα οι λίγοι» τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

«Νέο πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση»

Αναφέρει ότι «τα ψέματα του κ. υπουργού δεν πιάνουν» καθώς «ο καθένας που έχει σχέση με την πραγματικότητα καταλαβαίνει ότι τα 10ωρα, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι απλήρωτες υπερωρίες κ.ά είναι εκβιασμός. Ούτε βέβαια μπορούν να σταθούν οι γελοιότητες ότι «με τέσσερα 10ωρα την εβδομάδα, οι εργάτριες θα βλέπουν την Παρασκευή τα παιδιά», λες και η μητρότητα είναι εκ περιτροπής απασχόληση».

Σημειώνει ακόμα ότι η Κυριακή «μετατρέπεται σε κανονική μέρα δουλειάς για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, περισσότερους από όσους ήδη αφορούσε ο άθλιος νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Το νομοσχέδιο, ταυτόχρονα, επιχειρεί νέο πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους, ιδιαίτερα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο. Θέλουν σιγή νεκροταφείου ώστε, χωρίς εμπόδια, οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με όρους “σύγχρονου σκλάβου”» προσθέτει.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το «άγχος» για το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση οφείλεται στο ότι «φοβούνται ένα κίνημα που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ένα κίνημα χειραφετημένο από την στρατηγική του κεφαλαίου, που δεν θα γίνεται σκαλοπάτι για να «ανεβοκατεβαίνουν» κυβερνήσεις, αλλά θα συγκρούεται με το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

«Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα, στην αποκάλυψη της ύπουλης προπαγάνδας της κυβέρνησης, στην προβολή των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νέας γενιάς και των όρων, ώστε αυτές να ικανοποιηθούν σήμερα. Οι εργατικοί αγώνες της περιόδου είναι ελπιδοφόροι, στο δρόμο για μια συνολική εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, μέχρι να καταργηθούν οριστικά και τελεσίδικα όλοι οι άδικοι, αντιλαϊκοί νόμοι τους» καταλήγει στο άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

«Με εντολή Μητσοτάκη η φίμωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή» δηλώνει ο Ηλιόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: