Κύπρος: Στα ύψη το κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από Κίνα στην Ευρώπη

File Photo Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων EPA/JUSTIN LANE μέσω ΚΥΠΕ
Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για το γεγονός ότι το κόστος της μεταφοράς εμπορευμάτων σε εμπορευματοκιβώτια από την Ασία (ιδίως την Κίνα) προς την Ευρώπη έχει αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι.

Μάλιστα αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα φτάσει σε ρεκόρ $12000 για ένα εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 500 % μέσα σε ένα χρόνο!

Αν και οι εμπορευόμενοι προσπαθούν να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους, αναπόφευκτα αναγκάζονται να αυξάνουν τις τιμές σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, ενώ εντείνεται ο φόβος για περαιτέρω αυξήσεις αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.

Αυτό επηρεάζει τόσο τους καταναλωτές όσο και την οικονομία γενικότερα ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή που προσπαθούμε να ανακάμψουμε και να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας.

Το ΚΕΒΕ αντιλαμβανόμενο πλήρως τη σοβαρότητα του θέματος έχει προβεί σε διαβήματα προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό τομέα και στους οποίους είναι μέλος (όπως τα Ευρωεπιμελητήρια, το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο κ.α.) για να εμπλακούν ενεργά και αναλάβουν δράση προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε η κατάσταση να αναστραφεί προς όφελος του παγκόσμιου εμπορίου, των επιχειρήσεων των καταναλωτών και της οικονομίας γενικότερα.

Με πληροφορίες από philenews.com

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Υπουργός Άμυνας Κύπρου: Εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: