Και ο Τσιόδρας έδωσε αίμα μαζί με τους εθελοντές αιμομοδότες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, μέσω ΚΥΠΕ
Βασικό πυλώνα της δημόσιας υγείας, αλλά και μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την εθελοντική αιμοδοσία.

Οι δηλώσεις της Προέδρου έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, και την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες, 60 από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και 60 από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη δράση με κεντρικό μήνυμα «Δώσε αίμα. Kράτα τον κόσμο ζωντανό», δήλωσε:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, είχαμε τη χαρά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, να φιλοξενήσουμε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου εθελοντές αιμοδότες, που μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας να δώσουν αίμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία είναι βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν σήμερα εδώ και να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη, που πιστεύω νιώθει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για τους συμπολίτες μας που προσφέρουν αίμα. Είναι μια απλή χειρονομία που σώζει ζωές. Μια κίνηση αναγκαία, όσο και πολύτιμη. Ας μιμηθούμε, όσοι μπορούμε, το παράδειγμά τους».


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρευρίσκεται στην εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, μέσω ΚΥΠΕ

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ, Παναγιώτης Κατσίβελας και τα μέλη του ΔΣ, ευχαρίστησαν την κ. Σακελλαροπούλου για την πρωτοβουλία, υπογράμμισαν την άμεση ανταπόκριση που είχε από τους εθελοντές η κίνηση αυτή και εξέφρασαν την ελπίδα το μήνυμα της σημερινής ημέρας να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ήταν και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πάνω από 1500 άτομα σε κορωναπάρτι στη Γλυφάδα: Έβαλαν φωτιά σε ομπρέλες – Πέταξαν πέτρες στην Πυροσβεστική


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: