Κάνετε κανονικά τη δεύτερη δόση του AstraZeneca συνιστά ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει τους διαπιστευμένους συντάκτες για τα επιδημιολογικά δεδομένα, στο υπουργείο Υγείας, Αθήνα Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Υγείας/STR




Να προχωρήσουν κανονικά στη λήψη της β’ δόσης του εμβολίου της AstraZeneca κάλεσε όσους πολίτες έχουν ήδη κάνει ήδη την πρώτη με το ίδιο σκεύασμα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κάνοντας λόγο για «εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνουν τη δουλειά τους με καθήκον».

Στη δήλωσή του από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε, στο οποίο θα συζητηθεί η πορεία της πανδημίας και των εμβολιαστικών προγραμμάτων των κρατών-μελών, ανέφερε:

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι μία επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα.

Γνωρίζω ότι εκατ. ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευτεί από τη νόσο και αυτοί και η οικογένειά τους.

Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες -όπως και εμείς- συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει με ικανοποιητικό ρυθμό και μέσα στο καλοκαίρι θα χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας για να επιστρέψουμε σιγά – σιγά σε μια κανονικότητα.»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Βατόπουλος: 1 στο 1.000.000 η πιθανότητα θρόμβωσης με τη 2η δόση από ΑstraZeneca

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: