“Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη” δήλωσε ο Τσιτσιπάς με την ευχή ότι ελπίζει να επιστρέψει δριμύτερος…

O Novak Djokovic (Δ) με τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την τιτανομαχία. 13 Ιουνίου 2021. EPA/CAROLINE BLUMBERG




Για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, μίλησε μετά την ήττα του από τον Σέρβο με 3-2 σετ στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις,» είπε ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος μετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό grand slam.

Όσο για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος επέστρεψε, αν και έχανε με 2-0 σετ, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου».

O Tσιτσιπάς δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας που τον υποστηρίζει: «Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας».

Στο τέλος, δε σκέφτηκε… μεγαλόφωνα ο “Tsitsifast”: «Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».

Αναλυτικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά την ήττα του από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη “μάχη” σήμερα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις. Έπαιξα πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόλε, όμως μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πόσο σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να κάνει. Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα με τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο. Η ομάδα μου με στήριξε, με βοηθά να φτάσω στους στόχους μου, είναι μια δύσκολη επιδίωξη και ευχαριστώ το Ρολαντ Γκαρός για δύο υπέροχες εβδομάδες. Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».

 

Ν. Δένδιας: Στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως ο Σ. Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Με την παρουσία του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros απέδειξε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του τένις παγκοσμίως. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια».

 

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο Σ. Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Στέφανε ήσουν συγκλονιστικός. Σήμερα κέρδισες την αναγνώριση, την καταξίωση και μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Και μόνο η συμμετοχή σου σε έναν τελικό Grand Slam είναι ένα τεράστιο και μοναδικό επίτευγμα. Σύντομα η κορυφή θα είναι δική σου», ανέφερε.

 

Συγχαρητήρια Κ. Βλάση στον Σ. Τσιτσιπά

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του Roland Garros έστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης μέσω twitter.

“Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό του Roland Garros, όμως, στις καρδιές όλων μας είναι νικητής. Με τη συγκλονιστική σημερινή του εμφάνιση επιβεβαίωσε ότι το μέλλον του ανήκει. Συγχαρητήρια Στέφανε!!”, ανέφερε.

 

Αλ. Τσίπρας: Ένας αθλητής στα 22 του, μία ανάσα από την κορυφή του κόσμου. Μας κάνει περήφανους

«Το πιο σημαντικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, το είπε σήμερα στην απονομή ο αντίπαλός του: “Απόλυτος σεβασμός σ’ εσένα και την ομάδα σου. Θα κατακτήσεις πολλά Grand Slam”», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Ένας αθλητής στα 22 του, μία ανάσα από την κορυφή του κόσμου. Μας κάνει περήφανους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα, Αθήνα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Τσιτσιπάς έχασε τον πρώτο του τελικό, αλλά θα έρθουν και άλλοι: Με 3-2 από τον Τζόκοβιτς στο Ρολάν Γκαρός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: