Ιαπωνία: Δωρεά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολαρίων για εμβόλια κατά της COVID-19

File Photo: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο. EPA, BEHROUZ MEHRI, μέσω ΚΥΠΕ




Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα θα δεσμευτεί για τη διάθεση επιπλέον ποσού 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο παρέχει εμβόλια κατά της COVID-19 σε χώρες που τα έχουν ανάγκη.

Η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο αναφερόμενο πρόγραμμα, ενώ η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει δωρεές δόσεων εμβολίου στο COVAX, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Mainichi».

Ο Σούγκα θα φιλοξενήσει σήμερα μία διαδικτυακή διάσκεψη για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX. Στην ίδια διάσκεψη θα λάβουν μέρος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο Μπιλ Γκέιτς και εκπρόσωποι της ομάδας των χωρών G7.

Η διάσκεψη έχει στόχο την κάλυψη ενός κενού χρηματοδότησης 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ εκτιμάται ότι τόσο χώρες, όσο και οργανισμοί θα ενισχύσουν τις συνεισφορές τους σε χρήματα και σε δόσεις εμβολίων, όπως δήλωσε χθες,Τρίτη, στο Reuters ένας αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί έχουν παροτρύνει την κυβέρνηση να προσφέρει προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca Plc κατά της COVID-19 στην Ταϊβάν, καθώς αυτή η τελευταία αντιμετωπίζει έξαρση των περιστατικών μόλυνσης στο εσωτερικό της και έχει εμβολιάσει ποσοστό μικρότερο του 2% από το συνολικό πληθυσμό των 23,5 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Η Ιαπωνία από τη μεριά της δεν έχει άμεσα σχέδια για τη χρήση των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έχει στη διάθεσή της, ενώ έχει εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες άλλων εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού της.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Έγκριση του εμβολίου της για την Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω ζήτησε η Moderna από τον FDA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: