Η Βραζιλία …αγγίζει το “ρεκόρ” των ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 490.0000 οι θάνατοι, πάνω από 17,5 εκ. τα κρούσματα

Παρά την πανδημία που κτύπησε την Βραζιλία, ο πρόεδρος της χώρας Jair Bolsonaro (Κ), ηγήθηκε μεγάλης πορείας μοτοσυκλετιστών στο Σάο Πάολο. EPA, Alan Santos, Presidency of Brazil HANDOUT




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 2.468 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν άλλα 80.609 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έφθασε μέχρι εδώ τους 490.696 νεκρούς επί συνόλου 17.533.221 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η Βραζιλία – η χώρα η οποία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας – οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς εντός του Ιουνίου.

  • Μεξικό: 241 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 4.250 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 241 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.250 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 230.428 νεκρούς επί συνόλου 2.459.601 μολύνσεων επισήμως.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο τέταρτος βαρύτερος επίσημος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους. Ενώ έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε πως πιθανόν έχει μολυνθεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, με άλλα λόγια 31,1 εκατ. άνθρωποι.

  • Κούβα: Ρεκόρ 1.500 και πλέον κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, οκτώ θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.537 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ υπέκυψαν άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως εδώ σε 1.106 νεκρούς επί συνόλου 160.594 μολύνσεων.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, κατέγραψε 375 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 298 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, εξακολουθεί πάντως να είναι ο υψηλότερος στη χώρα.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης συνεχίζεται στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση πάνω 2 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά 3,6 εκατ. δόσεις.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico – Αβάνα, Cuba

Η απάντηση των Αμερικανών στον Ερντογάν για τους S-400: Το θέμα αφορά την αμερικανική νομοθεσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: