Η Μέρκελ κουνάει το δάχτυλο στην UEFA για τον τελικό του Euro στο Λονδίνο: «Ενεργήστε υπεύθυνα»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ υποδέχεται την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην καγκελαρία στο Βερολίνο. EPA, FILIP SINGER, μέσω ΚΥΠΕ
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα την UEFA να ενεργήσει υπεύθυνα σχετικά με τα σχέδια διεξαγωγής του τελικού του Euro 2020 στο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Βρετανία.

«Ελπίζω ότι η UEFA θα ενεργήσει υπεύθυνα σε σχέση με τους αγώνες του Euro. Δεν θα ήθελα να βλέπω γεμάτα γήπεδα εκεί και υποστηρίζω όλες τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής», δήλωσε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είπε ότι είναι ανησυχητική η εξάπλωση της μετάλλαξης «Delta».

Η UEFA πάντως ανακοίνωσε σήμερα, ότι δεν σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Wembley ως γήπεδο υποδοχής των ημιτελικών και του τελικού του Euro 2020.

Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και άλλοι ζήτησαν τη μετακίνηση του τελικού από τη Βρετανία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Η μεταδοτική μετάλλαξης «Delta»

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 10.633 νέα κρούσματα COVID-19 και πέντε θανάτους τη Δευτέρα, αυξάνοντας τον αριθμό των 4,63 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 127.976 συνολικών θανάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης «Delta», που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

«Η UEFA, η αγγλική ομοσπονδία (FA) και οι αγγλικές αρχές συνεργάζονται στενά για την διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού του EURO στο Wembley και δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του χώρου γι΄ αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της UEFA.

Το Wembley έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς στις 6 και 7 Ιουλίου, πριν από τον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα υγείας, Πέτερ Λίζε, τόνισε σχετικά: «Η υγεία είναι για εμάς προτεραιότητα. Η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta καθιστά αδύνατο 40.000 θεατές να δουν τον τελικό αγώνα στο γήπεδο του Λονδίνου».

Η εφημερίδα Times αποκάλυψε την Παρασκευή ότι η Βουδαπέστη ήταν ο εναλλακτικός χώρος που εξετάζεται για το Wembley.

Ο Λίζε προέτρεψε τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, να μην εξετάσει ως εναλλακτική λύση τη Βουδαπέστη, με την αιτιολογία ότι επιτρέπει πλήρη χωρητικότητα στο γήπεδο, και τον κάλεσε να επιλέξει άλλο γήπεδο για τον τελικό, βάσει αποκλειστικά κριτηρίων δημόσιας υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Euro 2020: H UEFA διαψεύδει τα σενάρια μετακίνησης του τελικού εκτός Γουέμπλεϊ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: