Η αποθέωση του μαγειρικού ταλέντου: Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef [video]

File Photo H Μαργαρίτα Νικολαΐδη νικήτρια του Master Chef Screenshot via Star Tv




Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό και πέντε μαγειρικές «μονομαχίες», η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κέρδισε τον Διονύση Σαρακίνη με βαθμολογία 38/50 έναντι 36/50 κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα MasterChef.

Επικρατώντας στον μεγάλο τελικό είναι εκείνη που κέρδισε το τρόπαιο του MasterChef 5 και αναδείχτηκε παράλληλα η πρώτη γυναίκα με αυτόν τον τίτλο στην Ελλάδα.

Η Μυτιληνιά μαγείρισσα που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό τα βίωσε όλα, όπως είπε και η ίδια, στο MasterChef 5. Γνώρισε πολύ καλούς φίλους, μαγείρεψε με και για πολύ ξεχωριστούς σεφ, βίωσε την πίκρα της αποχώρησης, πήρε στα χέρια της το Silver Award και τελικά σήκωσε και το τρόπαιο του φετινού διαγωνισμού.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες δοκιμασιών στον τελικό του MasterChef 5, ο Διονύσης και η Μαργαρίτα μαγείρεψαν τα πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

«Έχω πολύ άγχος, αλλά και εδώ που έχω φτάσει είμαι πολύ κερδισμένη και ας κερδίσει αυτός που έκανε την καλύτερη προσπάθεια γιατί και οι δύο πιστεύω ότι αξίζουμε εξίσου το ίδιο», δήλωνε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ζωντανά από το στούντιο του MasterChef, η Μαργαρίτα.

H βαθμολογία των φιναλίστ στο MasterChef 5

Για τη δοκιμασία στη Χαλκιδική, η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 και έτσι με την ίδια βαθμολογία από την πρώτη δοκιμασία με βοηθούς της τον Παύλο και την Μαρίνα, έφτασε τους 16. Αντίστοιχα ο Διονύσης, έχοντας 7/10 από την πρώτη δοκιμασία με βοηθούς τον Αλέξανδρο και τον Τζιοβάνι, έλαβε άλλο ένα επτάρι από την προσπάθεια στη Χαλκιδική, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.

Στην τρίτη βαθμολογία, αναφορικά με τη δοκιμασία από τον σουηδικής καταγωγής διάσημο σεφ Fredrik Berselius, η Μαργαρίτα έλαβε 7/10. Για την ίδια προσπάθεια, ο αντίπαλός της στο MasterChef 5 έλαβε 8/10.

Έτσι, μετά και αυτή την ανακοίνωση, εξακολουθούσε να προηγείται αλλά μόλις με έναν βαθμό (23-22).

Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη βαθμολογία για το μενού που δημιούργησαν οι δύο φιναλίστ στην προτελευταία ημέρα. Η Μαργαρίτα απέσπασε 7/10, όπως και ο Διονύσης. Έτσι, η Μαργαρίτα διατήρησε το προβάδισμα με έναν βαθμό στο σύνολο των δοκιμασιών του τελικού με 30 έναντι 29 για τον Διονύση.

Η τελευταία βαθμολογία έκρινε οριστικά και το τρόπαιο του MasterChef 5.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε τον τελευταίο φάκελο του τελικού και ανακοίνωσε πως η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 από τον Βρετανό σεφ και έφτασε έτσι σε σύνολο τους 38 βαθμούς. Με 7/10 ο Διονύσης βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

Ο Μαργαρίτα, ο Χρήστος και ο κουμπάρος…

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκάλα Καλλονής, μαζί με την αδερφή της. Η μητέρα της, Σοφία ζει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα της τη Ρωσία.

Η παραγωγή της εκπομπής, όμως, έφερε στο πλατό για τις δύο τελευταίες δοκιμασίες του τελικού τη μητέρα της. Η φιναλίστ του διαγωνισμού με δάκρυα στα μάτια αγκάλιασε τη μητέρα της, την οποία είχε να συναντήσει από περίπου τρία χρόνια.

Στο πλευρό της Μαργαρίτας βρέθηκε και ο μελλοντικός της σύζυγος Χρήστος.

«Χρήστο, βρήκαμε τα λεφτά για τον γάμο. Μετά μη μου λες ότι δεν έχουμε λεφτά για παντρειές και τέτοια. Ράψου, βρες κοστούμι, κούρδισε το μπουζούκι σου και πάμε. Εγώ θα σε πάρω όταν βγούμε από εδώ και ας μη με θες», έλεγε η νικήτρια του διαγωνισμού στον σύντροφό της, λίγα λεπτά αφότου ανακηρύχθηκε νικήτρια του Silver Award, του εσωτερικού διαγωνισμού του MasterChef 5.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μάλιστα έχει προσφερθεί να παντρέψει το ζευγάρι, όταν με το καλό καταφέρουν να οργανώσουν τον γάμο τους. Σπαρταριστή στιγμή της χθεσινής συνάντησης των κουμπάρων, του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και του Χρήστου, ήταν η απάντηση του τελευταίου στην ερώτηση «τι σου έλειψε περισσότερο από τη Μαργαρίτα;».

Ο σύντροφος τής φιναλίστ του MasterChef 5 απάντησε «τα φασολάκια», με τον «θείο Λεωνίδα» να του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία…

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ στο Twitter υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός, καθώς η Μαργαρίτα ήταν μία από τις πιο αγαπητές παίκτριες του φετινού MasterChef.

Αμέσως μετά τη μεγάλη της νίκη, η πρώτη Ελληνίδα MasterChef, μοιράστηκε στην κάμερα τα πρώτα της συναισθήματα.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτή τη στιγμή αλλά όντως συμβαίνει… Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Τι να πω τώρα; Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Δεν το έχω πιστέψει ακόμα, είναι σαν να ζω σε ένα όνειρο. Ήταν ένα όνειρο το MasterChef, ειδικά να το κερδίσω, οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και δεν υπάρχουν λόγια!», είπε η Μαργαρίτα, έχοντας πάντα τον σύντροφό της, Χρήστο Καλομοίρη, στο πλευρό της αλλά και τη μητέρα της, την κυρία Σοφία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

H πρώτη ταινία του Χόλιγουντ για το σκάνδαλο Γουάινστιν: Ποιες θα υποδυθούν τις δημοσιογράφους των New York Times

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: