Η λύση Κυπριακού πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα συμμορφώνεται με ευρωπαϊκό κεκτημένο, λέει ο Μάριο Νάβα

File Photo: Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mario Nava σε επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ. Φωτογραφία, πηγή , ΚΥΠΕ




Είναι ουσιώδες να διασφαλισθεί ότι η λύση για διευθέτησή του Κυπριακού θα συμμορφώνεται με το κεκτημένο της ΕΕ και θα διαφυλάττει την ακεραιότητα και δυνατότητα λήψης αποφάσεων της ΕΕ, που είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια στη διαδικασία που τα μέρη και τα ΗΕ θα θεωρούσαν πλέον χρήσιμη.

Τα προαναφερθέντα τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα, σε απαντητική επιστολή του προς την οργάνωση 1ΚΥΠΡΟΣ.

Ο κ. Νάβα σημειώνει, περαιτέρω, πως η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα εντός του πλαισίου των ΗΕ και ευθυγραμμισμένης με τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ.

Επισημαίνει ότι η ΕΕ έχει σταθερά τονίσει την πλήρη στήριξή της στην ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, υπό την αιγίδα των ΗΕ, και καλωσορίζει την πρωτοβουλία της σύγκλησης της άτυπης 5+ΗΕ συνάντησης στη Γενεύη στις 27-29 του Απριλίου, και το γεγονός ότι τα μέρη συμφώνησαν ότι ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ θα πρέπει να συγκαλέσει, στο εγγύς μέλλον, μια νέα συνάντηση των 5+ΗΕ με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα επιτρέψει την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Η απαντητική επιστολή αφορά την έκκληση της 1ΚΥΠΡΟΣ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επανένωση της Κύπρου, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕE για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Κύπρος: Σε εφαρμογή η Οδηγία για καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: