Η Κύθνος δείχνει το δρόμο σε όλη την Ελλάδα: Εμβολιασμοί στο 90% και ανέφελο καλοκαίρι

Ιστιοφόρα σκάφη να είναι αρόδο στην παραλία Κολώνα, μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Λουκά, στη νήσο Κύνθο, Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018.ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις στοχεύει να δώσει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης που είπε ωστόσο μία απλή αλήθεια:

Δεν θα συζητούσαμε τωώρα για το πότε θα ανοίξει τι, αλλά όλα θα άνοιγαν, εάν άπαντες πήγαιναν να εμβολιαστούν, κατά το παράδειγμα των κατοίκων της Κύθνου όπου τα ποσοστά εμβολιασμού φθάνουν το 90%.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα στη Σάμο όπου ανεστάλη προσωρινά το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία στο νησί, λόγω χαμηλής προσέλευσης, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κάτοικους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όλη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

Σχετικά με τα φροντιστήρια εκτίμησε ότι μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών, θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν.

Έκανε επίσης γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Ωστόσο τόνισε ότι είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων τουρισμού, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

Τι συνέβη στη Σάμο

Ανησυχητικά χαμηλή είναι η προσέλευση των πολιτών της Σάμου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή -από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου- των εμβολιασμών που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της πρωτεύουσας του νησιού.

Μιλώντας χθες στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής της ΝΔ στη Σάμο, Χριστόδουλος Στεφανάδης αποκάλυψε ότι εκείνοι που δήλωσαν να εμβολιαστούν στο συγκεκριμένο «mega» εμβολιαστικό κέντρο ήταν μόλις 110 κάτοικοι του νησιού ενώ είχαν προγραμματιστεί 4.300 χορηγήσεις δόσεων εμβολίου.

Το αποτέλεσμα, ήταν να κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού στο συγκεκριμένο κέντρο, λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Ο κ. Στεφανάδης σημείωσε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στο Καρλόβασι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.

Σπάει το ορόσημο των 6 εκατομμυρίων

Σήμερα πάντως ο αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα μας με έστω μία δόση θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, γεγονός που ωθεί την Ελλάδα ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο λεγόμενο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά το emvolio.gov.gr, χθες Παρασκευή χορηγήθηκαν 98.199 δόσεις, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 5.986.480.

Συνολικά στην Ελλάδα 3.854.982 πολίτες έχουν κάνει έστω τη μία δόση του εμβολίου, ενώ από αυτούς 2.253.347 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Απομένουν δηλαδή λιγότερες από 14.000 δόσεις για να κατακτηθεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία προς το τείχος ανοσίας.

Βέβαια τα τελευταία μέτρα της διαδρομής θα είναι εκ των πραγμάτων τα πιο δύσκολα δεδομένου ότι οι πληθυσμιακές ομάδες που θα κληθούν τώρα να υψώσουν το τείχος είναι -θεωρητικα τουλάχιστον- και οι πιο δύσπιστες στο εμβόλιο, όπως έδειξαν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις αλλά και όπως η διεθνής εμπειρία μαρτυρεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Λίγο ακόμη να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα! Σπάει σήμερα το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: