Οι κινήσεις των ΗΠΑ για το Πατριαρχείο ενοχλούν σφόδρα την Τουρκία: “Η μάσκα της Γουέντι Σιέρμαν”…

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy R. Sherman (δεύτερη από αριστερά) με ιεράρχες στο Φανάρι. EPA, OZAN KOSE, POOL




Η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), Wendy Sherman στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, δημιουργεί ανησυχία στις τουρκικές αρχές, η οποία διοχετεύεται προς τα έξω μέσω των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Aydinlik με τίτλο «Η μάσκα της Wendy Sherman» (Işıl Çetin) αναφέρει αρχικά πως η πολιτική στάση και το καθήκον της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι να ελέγξει την κοινωνία των πολιτών σε χώρες όπως η Τουρκία και να αποτρέψει τις “ανεξάρτητες” και …”πατριωτικές”, όπως αναφέρει, κινήσεις των γυναικών που εξελίσσονται εκτός του αμερικανικού πεδίου ελέγχου (σσ αναφορά σε Συνθήκη Κωνσταντινούπολης).

Η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου(!) στο κείμενο) επικεντρώθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις των ΗΠΑ και του Πατριαρχείου και στη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ σημειώνεται πως οι δηλώσεις Sherman δεν πρέπει να αξιολογηθούν εκτός του πλαισίου συμφερόντων των ΗΠΑ (αναφορά μεταξύ άλλων σε S-400 και πιθανές νέες αμερικανικές κυρώσεις).

Όπως φαντασιώνεται ο συντάκτης του κειμένου, “το Πατριαρχείο εκτός από κέντρο λατρείας είναι «και κέντρο που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιες δυνάμεις ως μέσο παρέμβασης στην Τουρκία, στα Βαλκάνια και στην Ρωσία δια της οδού του χριστιανισμού και με το χέρι του ελληνικού κράτους”.

Γράφει ακόμα:

Το Ρωμαίικο Πατριαρχείο Φαναρίου -για το οποίο ο Κεμάλ Ατατούρκ από την εποχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας είχε δηλώσει πως αποτελεί «εστίας προδοσίας, διχόνοιας, σπέρνει στη χώρα τη διαίρεσης και τον διχασμό και είναι σύμβολο κακής τύχης και καταστροφής που αποσκοπεί στην ευημερία των χριστιανών πολιτών»- εξακολουθεί τις καταστροφικές του δράσεις για τα παγκόσμια συμφέροντα με τον ισχυρισμό της Οικουμενικότητας.

Είναι πασιφανές το ποιες είναι οι μακροχρόνιες σχέσεις στις οποίες αναφέρεται η Sherman και ποια η συνεργασία στα παγκόσμια προβλήματα που υπερβαίνουν τα σύνορα, σημειώνει το αντι-πατριαρχικό και αντιαμερικανικό δημοσίευμα.

Η Sherman αψηφώντας το τουρκικό κράτος προκειμένου να προωθήσει τις θρησκευτικές ελευθερίες, δηλώνει πως την χαροποιεί το γεγονός πως το Πατριαρχείο είναι «εταίρος».

Τα λόγια αυτά υποδηλώνουν ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα ο χώρος αυτός είναι «κέντρο διχόνοιας και συνωμοσίας», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Προσθέτει τα εξής τραγελαφικά:

“Η συνεργασία αυτή είναι μόνον συνεργασία αίματος και δακρύων, για περισσότερο στρατό και βόμβες για τα καταπατημένα εδάφη και τους λαούς της περιοχής. Αποτελεί σχέση για την επιτάχυνση των θρησκευτικών και δογματικών συγκρούσεων για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή».

Και η αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ολοκληρώνεται με την επισήμανση πως με βάση τα παραπάνω κανείς βλέπει το ποιοι είναι οι υποστηρικτές των ανταρτών του PKK/YPG και οι φίλοι των εμπνευστών της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Aydinlik

«Πρέσβεις» του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αφρική: Πτυχία σε 8 ιεροσπουδαστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: