Οι ΗΠΑ θα διανέμουν 80 εκατ. δόσεις εμβολίων σε χώρες όλου του κόσμου, αποκάλυψε ο Μπλίνκεν

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με την ομόλογό του της Κολομβίας, Marta Lucia Ramirez. State Department photo by Freddie Everett




Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει πιθανόν αυτή την εβδομάδα το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τη διανομή 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θέλω να ξέρετε ότι εντός ημερών (…), πιθανόν ήδη αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη), ο πρόεδρος θα ανακοινώσει πιο λεπτομερειακά το σχέδιο που έχει καταρτίσει για να μοιραστούν 80 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ.

Μεξικό: Άλλοι 306 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 3.200 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 306 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 3.269 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος των 126 εκατ. κατοίκων ως εδώ έχει φθάσει τους 228.146 νεκρούς επί συνόλου 2.423.028 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο επίσημος απολογισμός – ο τέταρτος βαρύτερος στον κόσμο – είναι πολύ υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα φέτος έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Σαν Χοσέ, Costa Rica – Μεξικό, Mexico

«Μην έρχεστε»: Το μήνυμα Μπλίνκεν σε μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής που ταξιδεύουν προς τα σύνορα των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: