Οι Γκρίζοι Λύκοι όργανο του Ταγίπ Ερντογάν: Κι όπου δεν φτάνουν αυτοί υπάρχουν τα «Drones-δολοφόνοι»…

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απειλεί συλλήβδην τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ. Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρία




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ

«Η βία τους παραλύει τη δημοκρατία: Οι Γκρίζοι Λύκοι -η ένοπλη πτέρυγα του Ερντογάν- στο μικροσκόπιο της Ευρώπης», γράφει το γαλλικό περιοδικό L`Express.

«Οι Γκρίζοι Λύκοι, ένα υπερ-εθνικιστικό κίνημα, που υπόσχεται ότι θα εξαλείψει όλους τους «εχθρούς» της Τουρκίας – Αρμένιους, Κούρδους, Χριστιανούς ή Εβραίους.

Στην τουρκική επικράτειά, αλλά και στην Ευρώπη», σημειώνει το Γαλλικό περιοδικό. Προσθέτει μάλιστα ότι μετά τις πρόσφατες επιθέσεις της ακροδεξιάς αυτής ομάδας εναντίον της Αρμενικής κοινότητας στη Γαλλία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνιστά να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

  • Μελέτη της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής στο Βερολίνο, έδειξε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι διαθέτουν πάνω από 18.500 μέλη στη Γερμανία και αποτελεί «τη μεγαλύτερη ακροδεξιά εξτρεμιστική ένωση στη χώρα».

Μέσω των Γκρίζων Λύκων και άλλων ακροδεξιών ισλαμικών οργανώσεων, το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να προσελκύσει και την τουρκική κοινότητα στη Γερμανία, τονίζει στην Die Welt ,ο ερευνητής και πολιτικός επιστήμονας του Έσσεν, Μπουράκ Κοπούρ.

Η Εβραϊκή οργάνωση εκτιμά επίσης ότι και διάφορες τουρκικές ακροδεξιές ισλαμοσυντηρητικές οργανώσεις, όπως η Ditib, η Milli Görüs, η UID και η Atib στη Γερμανία «εποπτεύονται από στελέχη του AKP, που προσπαθούν να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων στη Bundestag προς το συμφέρον του καθεστώτος Ερντογάν.

«Πρέπει να φοβόμαστε», προειδοποιεί ο Μπουράκ Κοπούρ, τονίζοντας ότι η Άγκυρα απεργάζεται σχέδια για το «πώς θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τους επικριτές του Ερντογάν στη Γερμανία». Άλλωστε, η αναμενόμενη αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία και η συμμετοχή των αντι-Ερντογανικών Πρασίνων στη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα αλλάξει σημαντικά το κλίμα σε βάρος της Αγκύρας.

  • Την ίδια ώρα, το καθεστώς Ερντογάν, αναπτύσσει άλλο ένα φονικό όπλο: Τα «drones -δολοφόνους».
  • Πρόκειται για τα διαβόητα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Kamguze Kargu-2», που κατασκευάζονται από την τουρκική κρατική εταιρεία STM και χρησιμοποιούνται για στοχευμένες δολοφονικές επιθέσεις στα διάφορα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Τούρκος πρόεδρος, στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την Τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, λειτουργούν αυτόνομα και είναι προγραμματισμένα με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για τη βελτιστοποίηση της ταξινόμησης των στόχων, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με GPS. Ρομπότ που σκοτώνουν, δηλαδή.

Έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τη Λιβύη αποκαλύπτει ότι τα φονικά αυτά drones «πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 σε επιθέσεις της υποστηριζόμενης από την Άγκυρα κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του πολέμαρχου Χαλίφα Χαφτάρ».

Όπως λέει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Μετίν Γκουρτσάν , «η παρουσία των τουρκικών drones στους λιβυκούς ουρανούς, έχει αναζωπυρώσει τα ερωτήματα σχετικά με το πώς τα φονικά αυτά όπλα θα επηρεάσουν τις περιφερειακές γεωπολιτικές και κατά πόσον θα πρέπει να απαγορευτούν».

Η Τουρκία υπερηφανεύεται άλλωστε ότι έχει ήδη κατασκευάσει 180 drones και εξήγαγε ήδη αρκετά σε έξι χώρες της περιοχής, μεταξύ των οποίων στο Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και την Ουκρανία.

Η αμερικανική Wall Street Journal,σε άρθρο στις 3ης Ιουνίου, προειδοποιεί μάλιστα ότι «Drones χαμηλού κόστους, κατασκευασμένα από την Τουρκία, αλλάζουν τα πεδία μάχης και τη γεωπολιτική». Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι η Τουρκία εφαρμόζει πλέον «μια νέα τακτική στο πεδίο της μάχης, που αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη στις περιφερειακές συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν».

«Κράτος-δολοφόνος»

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο βουλευτής και ηγέτης του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος (TIP), Αχμέτ Σικ, έκανε λόγο για «κράτος-δολοφόνο». Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Medyascope την περασμένη Κυριακή, ο Αχμέτ Σικ , επικαλούμενος και τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πέκερ, είπε ότι «το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει γίνει μαφία…

Ναι, αυτό το κράτος είναι δολοφόνος ,που διαπράττει δολοφονίες κατ` εξακολούθηση.

Δεν υπάρχει υπόθεση , που το κράτος να μην έχει βάψει με αίμα τα χέρια του», ισχυρίστηκε ο Τούρκος βουλευτής. «Αν το κυβερνών κόμμα AKP και το μπλοκ εξουσίας, είναι πατριωτικό, ενώ εμένα με κατηγορούν ως τρομοκράτη προτιμώ να με αποκαλούν έτσι, αντί να είμαι δήθεν πατριώτης σαν κι αυτούς…

Οποιαδήποτε πολιτική θα αποδυναμώσει αυτήν την κυβέρνηση, οτιδήποτε κατορθώσει να ξεδοντιάσει αυτή την κυβέρνησης, είναι νόμιμη», πρόσθεσε ο Αχμέτ Σικ.

Η εισαγγελία της Άγκυρας διέταξε φυσικά, αυτεπάγγελτη έρευνα κατά του βουλευτή και έπεται συνέχεια. Άλλωστε, ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν και «σκιώδης ηγέτης» της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί , ζήτησε το κεφάλι του Αχμέτ Σικ επί πίνακι, ενώ ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ τον κατηγόρησε ότι είναι μέλος «ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας» και ζήτησε την αποπομπή του από την τουρκική Βουλή.

Η απάντηση του Αχμέτ Σικ με ανάρτησή του στο twitter; «Είμαι στη βουλή για την καταπολέμηση μιας συμμορίας που έχει μεταμφιεστεί σε πολιτικό κόμμα»!

Πιο ευάλωτος ο Ερντογάν

Σε άλλες εποχές, η στάση αυτή του Τούρκου βουλευτή θα τον οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε δυσάρεστες «περιπέτειες», χωρίς «περιττές» δικαστικές και νομικές διαδικασίες.

Μόνο που οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες στην Τουρκία , ιδιαίτερα μετά τις καταγγελίες του εξόριστου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ για τις σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τη μαφία.

Ο αρχιμαφιόζος έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο καθεστώς, καθιστώντας τον Τούρκο πρόεδρο όλο και πιο ευάλωτο.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά και δολοφονίες από το διαβόητο αφεντικό της μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, αλλά και συνεχείς καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» τονίζουν σε κοινό άρθρο τους ο Ερικ Έντελμαν, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα και η Μερβέ Ταχίρογλου, συντονίστρια του προγράμματος για την Τουρκία στο Αμερικανικό ίδρυμα «για τη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή».

«Ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά συνεχώς την Τουρκία για σχεδόν δύο δεκαετίες, δεν ήταν ποτέ πιο ευάλωτος, λόγω και επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης στη χώρα» , τονίζουν χαρακτηριστικά ο Εντελμαν και η Ταχίρογλου.

Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τον Ερντογάν να εμφανίζεται ως «περιστερά» για να επιβιώσει πολιτικά και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί ηγέτες στην Ευρώπη -με πρώτη την καγκελάριο Μέρκελ- που ρίχνουν… σωσίβια στον Τούρκο πρόεδρο. Είτε λόγω αφέλειας και απόπειρας κατευνασμού, είτε λόγω συμμόρφωσης προς τις γερμανικές υποδείξεις.

  • Μια πολιτική επιζήμια σε κάθε περίπτωση, καθώς δίνει πόντους σε ένα επικίνδυνο καθεστώς που τελεί υπό κατάρρευση.

Το πόσο ευάλωτος είναι ο Ερντογάν θα φανεί άλλωστε και στην επικείμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Όλες οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον λένε ότι ο Μπάιντεν θα καταστήσει σαφές στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως μια αυταρχική Τουρκία αποτελεί απειλή όχι μόνο για τις βασικές αξίες των ΗΠΑ αλλά και για την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

Τρεις συν μία αμερικανικές αξιώσεις

Αμερικανοί αναλυτές τονίζουν ότι τρία είναι τα επείγοντα ζητήματα που θα θέσει ο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο:

  • Το πρώτο ζήτημα είναι οι συλλήψεις με πολιτικά κίνητρα τριών Αμερικανών προξενικών υπαλλήλων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
  • Το δεύτερο ζήτημα αφορά την προσπάθεια Ερντογάν να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό HDP-το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Με πρόσχημα την υποστήριξη του HDP στους αντάρτες του ΡΚΚ, το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει αρκετούς βουλευτές του HDP και αποπέμψει δεκάδες εκλεγμένους δημάρχους στην νοτιο-ανατολική Τουρκία.
  • Το τρίτο ζήτημα που θα επιμείνει ο Μπάιντεν αφορά την ογκούμενη καταστολή ενάντια στην κοινωνία των πολιτών. Εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση Ερντογάν πλήττει ανηλεώς την ελευθερία της έκφρασης ,φυλακίζει δημοσιογράφους, δικαστικούς, ακαδημαϊκούς και απλούς πολίτες ,με σαθρά προσχήματα. Η περίπτωση του φιλάνθρωπου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα για περισσότερες από 1.300 ημέρες, είναι κάτι που θα επισημάνει ονομαστικά ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατέστησε επίσης σαφές ότι ο Μπάιντεν θα θέσει ευθέως στον Ερντογάν Τούρκο ομόλογο του και τις «ενέργειες στις οποίες προέβη στην Ανατολική Μεσόγειο, που ήταν βαθύτατα προβληματικές».

Όπως είπε ο Μπλίνκεν, «οι διαφορές μας με την Τουρκία δεν είναι μυστικές και σε πολλούς τομείς η Άγκυρα δεν ενεργεί ως νατοϊκός σύμμαχος». Το καθεστώς Ερντογάν έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες αυτές διά της ισλαμο-συντηρητικής Yeni Safak, η οποία σε κύριο άρθρο της διαμαρτύρεται ότι «το ΝΑΤΟ είναι σύμμαχος στα χαρτιά και ποτέ δεν ήταν στο πλευρό της Τουρκίας».

Η τουρκική, φιλο-κυβερνητική εφημερίδα περισσότερο όμως …παράπονα εκφράζει, αποφεύγοντας να εξαπολύσει επίθεση, όπως θα έκανε παλιότερα. Η αιτία απλή: Ακόμη και οι πιο πιστοί στρατιώτες του Ερντογάν καταλαβαίνουν πλέον πως ο Σουλτάνος είναι… γυμνός.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Σύνταξη μετά…θάνατον! Η γερμανική συνταγή ομιλεί για συντάξεις στα 68 μας χρόνια!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: