Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και οι αρνητικές απαντήσεις που εισέπραξε, κατά τις χθεσινές συναντήσεις, από κόμματα, η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν χθες στις Βρυξέλλες, στην οποία φαίνεται να έπεσαν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η μη ποινική δίωξη αστυνομικών σε σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας 13 γυναικών και παιδιών, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται από τον Τύπο της Τρίτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Μητσοτάκης – Ερντογάν έσπασαν τον πάγο», γράφει ότι για σχεδόν μια ώρα συνομιλούσαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Μητσοτάκη χθες, ενώ αναφέρεται και σe μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «όχι» της αντιπολίτευσης στην ενότητα λόγω άρνησης ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ να συμμετέχουν σε Κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής και με την ΕΔΕΚ να δηλώνει ότι είναι δύσκολο να περάσει από την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση. Αλλού γράφει ότι άρχισε η μάχη για τις Προεδρίες των Επιτροπών της Βουλής.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Η ευρεία αποδοχή σκοντάφτει στα όχι», γράφει ότι ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ αρνούνται συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα, ύστερα από συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έναν «αγνώριστο» Ερντογάν στις Βρυξέλλες ,ο οποίος έριξε τους τόνους με τον Μητσοτάκη. Αλλού γράφει ότι στο έλεος χρεών και υποστελέχωσης βρίσκονται οι Δήμοι με μόνη σωτηρία τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Μόνο ‘όχι’ εισπράττει ο ΠτΔ», γράφει ότι η αντιπολίτευση αποκλείει συμμετοχή στην Κυβέρνηση, ενώ δηλώνει ότι θα συνεργαστεί για τις μεταρρυθμίσεις. Αλλού γράφει ότι ΜΜΑΔίτες καθάρισαν τον βυθό σε δύο παραλίες. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ολοκληρώθηκαν χθες οι Παγκύπριες Εξετάσεις και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τους βαθμούς, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Δεν κτίζεται κυβέρνηση ευρείας αποδοχής χωρίς πολιτική βάση», αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και στην αρνητική απάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι θα ήταν ενοχλητική τυχόν υπουργοποίηση προσώπων της Αριστεράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε νέες νομικές περιπέτειες μπαίνει ο φάκελος για το χαλλούμι. Αλλού γράφει ότι δεν θα διωχθεί ποινικά κανένας αστυνομικός για την υπόθεση εξαφάνισης 13 αλλοδαπών γυναικών και παιδιών που εντοπίστηκαν στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Καμιά κατηγορία για τις δολοφονημένες γυναίκες», γράφει ότι δεν θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για τους αστυνομικούς που απέτυχαν, όπως σημειώνει, να ενεργήσουν για τις αγνοούμενες γυναίκες που βρέθηκαν μετά δολοφονημένες. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ αρνήθηκε να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δημιουργεί μια νέα τροπή στην έρευνα για τα διαβατήρια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Στενή συνεργασία με την νέα κυβέρνηση του Ισραήλ αναμένει ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: