Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η σύνθεση, τα χαρακτηριστικά της νέας Βουλής και το μετεκλογικό σκηνικό στα κόμματα, με επίκεντρο το ΑΚΕΛ, είναι τα κύρια θέματα στον κυπριακό Τύπο σήμερα.

Αναφορά γίνεται επίσης στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, που κλείδωσε για τις 14 Ιουνίου, η πανδημία και οι επιπτώσεις σε εργαζόμενους, τουρισμό και οι νέες χαλαρώσεις, που ισχύουν από σήμερα.

H «Αλήθεια» με τίτλο «Και τώρα, η μάχη για την Προεδρία της Βουλής» γράφει ότι άρχισε η σεναριολογία και η παρέλαση των ονομάτων και η ολομέλεια της νέας Βουλής συνεδριάζει την μεθεπόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Σε άλλο θέμα για τις βουλευτικές εκλογές αναφέρει ότι έφεραν ηχηρές ανακατατάξεις στις επαρχίες λόγω και των ιδιομορφιών του εκλογικού σώματος. Αλλού γράφει ότι Μητσοτάκης – Ερντογάν θα συναντηθούν 14 Ιουνίου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Αναζητούν το λάθος για την εκλογική ήττα» γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ αιφνιδιάστηκαν από το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών και την αποτυχία τους να πείσουν.

Επίσης σκιαγραφεί την ανθρωπογραφία της νέας Βουλής. Αλλού αναφέρεται σε «πανδημία» ανασφάλειας για τους εργαζόμενους και γράφει πως το 25,4% ανησυχεί συνεχώς για την εργασιακή του κατάσταση.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μετεκλογικοί τριγμοί στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι άνοιξε θέμα ηγεσίας για τον συνεχιζόμενο κατήφορο και πως ο Άντρος Κυπριανού κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Σε άλλο θέμα για τις Βουλευτικές εκλογές έχει ένθετο 32 σελίδων με τους σταυρούς προτίμησης, το αποτέλεσμα ανά εκλογικό κέντρο και αναλύσεις για το αποτέλεσμα όλων των κομμάτων. Αλλού γράφει για αλαλούμ στην Αστυνομία με απόφαση δικαστηρίου για ακύρωση προαγωγής.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δρομολογήθηκε διάλογος στο ΑΚΕΛ για το εκλογικό αποτέλεσμα» γράφει ότι το Πολιτικό Γραφείο θα συνεδριάσει την Τετάρτη και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Επίσης γράφει ότι σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, βρίσκει τα παιδιά αντιμέτωπα με την κλιματική κρίση. Σε άλλο θέμα για τον τουρισμό αναφέρει ότι χάθηκαν 2,7 δις ευρώ έσοδα, ενώ το τοπίο παραμένει θολό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Εκλογές: είμαστε κοντά σε μια στροφή» γράφει ότι από 2011 τα μεγάλα κόμματα αιμορραγούν σε ψήφους προς τα μικρότερα κόμματα.

Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι τα σημεία διέλευσης μπορούν να επαναλειτουργήσουν την Παρασκευή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στις νέες χαλαρώσεις επιτρέπονται τα πάρτι μέχρι 20 άτομα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: