Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό, οι σημερινές καθοριστικές συναντήσεις του Τζο Μπάιντεν με Μητσοτακή και Ερντογάν, οι σημερινές και οι αυριανές  επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, το πόρισμα για τα διαβατήρια που φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες σε Οδυσσέα Μιχαηλίδη, οι διαψεύσεις Σιζόπουλου ότι υπήρξε προσυνεννόηση με ΔΗΚΟ για διαδικασία εκλογής Προέδρου της Βουλής, τα νέα μετεκλογικά μέτωπα που έχουν ανοίξει και η μάστιγα της  παράνομης κτηματομεσιτείας, είναι μερικά από θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Οι 3 αθλητές που καθήλωσαν τον κόσμο» αναφέρεται στα δύο αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα στον Στέφανο Τσιτσιπά που έχασε στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός από τον Νοβάκ Τζόκοβιτς καθώς επίσης τη συγκλονιστική περίπτωση του Κριστιάν Έρικσεν που κατέρρευσε στο γήπεδο, αλλά η άμεση επέμβαση του Σιμόν Κίαερ αποδείχτηκε σωτήρια. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι σημερινές συναντήσεις του Τζο Μπάιντεν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο είναι καθοριστικές, αφού εξαρτηθεί η πορεία των ελληνοτουρκικών και αμερικανικοτουρκικών σχέσεων. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα και αύριο επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Θέλει να ελέγχει αλλά να μην ελέγχεται» αναφέρει πως το πόρισμα των ερευνητών για τα διαβατήρια φέρεται να του επιρρίπτει ευθύνες για «στραβά μάτια» στις παρασπονδίες ακόμα και μετά το 2016 που είχε τους φακέλους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι κτηματομεσίτες – μαϊμού έχουν καταστεί μάστιγα, με το τελευταίο διάστημα να καταχωρίζονται τρεις με πέντε υποθέσεις κατά μέσο όρο την ημέρα για παράνομη κτηματομεσιτεία. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαψεύδει ότι υπήρξε προσυνεννόηση με ΔΗΚΟ για διαδικασία εκλογής Προέδρου της Βουλής.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Μετεκλογικά πολιτικά μέτωπα» αναφέρει ότι τώρα αναζητούνται οι ισορροπίες για σύνεση σε κυβέρνηση και Βουλή και ότι τα προεκλογικά μέτωπα έκλεισαν και μετεκλογικά έχουν ανοίξει ήδη νέα. Αλλού, σημειώνει ότι οι παραλιακές περιοχές της Κύπρου εισέρχονται πλέον σε κανονικούς ρυθμούς μετά τα αλλεπάλληλα lockdown. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι από αύριο Τρίτη οι νέες εγγραφές και οι ανανεώσεις στο Μητρώο Αιτητών Εργασίας θα γίνονται μέσω διαδικτύου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Επέλεξε να μείνει αδρανής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης» αναφέρει πως ο ΠτΔ αφήνει στον ΟΗΕ την ανάληψη πρωτοβουλίας για κινητικότητα στο Κυπριακό και αναμένει να ακούσει την Τζειν Χολ Λουτ τί είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Αλλού, γράφει ότι η κυβέρνηση ευρείας αποδοχής είναι χωρίς θεσμικό νόημα, αφού πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος και ολόκληρο το Υπουργικό δήλωναν πως ανήκουν στο κόμμα από το οποίο προέρχονται, ενώ στις βουλευτικές εκλογές έθεσαν την κυβέρνηση στην υπηρεσία του ΔΗΣΥ και τώρα μιλούν για συλλογικότητα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης εξαπέλυσε βολές εναντίον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λεευκωσία,Κύπρος 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η Αίγυπτος ενημερώνει Αθήνα και Λευκωσία για τις επαφές της με την Άγκυρα: Είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: