Η επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν ευκαιρία για τον Μπάιντεν “να τον βάλει στη θέση του”…

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (Α) και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στη σύνοδο των G7 στην πόλη Carbis Bay. EPA, HOLLIE ADAMS, POOL




Το άρθρο του περιοδικού Foreign Policy (των Μerve Tahiroglu και Eric Edelman) αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν της 14ης Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τα προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας είναι σημαντικά και εδώ και μερικά χρόνια εντείνονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση του κ. Biden η οποία έχει υποσχεθεί να καταστήσει εκ νέου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, βασικό πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, έχει δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις της έναντι του Erdogan.

Ο Πρόεδρος Biden, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Erdogan, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της Προεδρίας και το έκανε για να του ανακοινώσει την ιστορική απόφαση του να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιείται σε μία στιγμή όπου ο Πρόεδρος Erdogan βρίσκεται σε αδυναμία καθώς η χώρα του βρίσκεται στα πρόθυρα μίας ενδεχόμενης οικονομικής και πολιτικής καταστροφής ενώ η δημοφιλία του συνεχώς μειώνεται.

Και ο Πρόεδρος Biden, πρέπει να το χρησιμοποιήσει, προς όφελος των ΗΠΑ καθώς επιδιώκει να υποστηρίξει τη Δημοκρατία στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Foreign Policy (Μerve Tahiroglu και Eric Edelman) – In Meeting With Erdogan, Biden Holds the Power

Ο Nord Stream 2 το οικονομικό όπλο του Κρεμλίνου; Η Μέρκελ πάει στην Ουάσιγκτον για να επιλύσει τη διαμάχη για τον Nord Stream 2

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: