Η Ελλάδα δεν μετέχει στη διάσκεψη για Λιβύη γιατί … έτσι: Μη-απάντηση Γερμανίας στον Δένδια

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας. EPA/CLEMENS BILAN




«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο.

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε πριν από λίγο η Μαρία ‘Αντεμπαρ και πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη».

  • Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει χθες τη δυσαρέσκεια του για τη στάση του Βερολίνου στο λιβυκό ζήτημα.

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας χθες σε συνέδριο.

Το απόγευμα επικοινώνησε με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ο Δένδιας απασφάλισε: Εναντίον Βερολίνου και ΟΗΕ για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: