Η δυναμική διμερής σχέση με την Κύπρο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, λέει ο πρέσβης του Ισραήλ

File Photo: Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Sammy Revel, με τον κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, Photo via twitter @SammyRevel
Η δυναμική διμερής σχέση, που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Sammy Revel, πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.

Σε δήλωση προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με την ευκαιρία του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης στο Ισραήλ, ο πρέσβης υπενθύμισε ότι λίγο μετά το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Μάλιστα πρόσθεσε ότι σήμερα, Τετάρτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Τόνισαν τη δέσμευση για εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Οικοδομώντας πάνω στους στενούς φιλικούς δεσμούς, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σημαντικές συνέργειες φέρνοντας κοντά τις χώρες και τους λαούς μας», επεσήμανε.

Ο Πρέσβης είπε ότι η δυναμική διμερής σχέση, που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, σίγουρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Σημείωσε ότι «αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, για παροχή προηγμένης ιατρικής περίθαλψης – μεταξύ άλλων σε περιόδους πανδημίας του COVID-19, έργα φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος, εμπόριο και επενδύσεις τεχνολογικής καινοτομίας και στον τομέα του τουρισμού – με πολλούς Ισραηλινούς να επισκέπτονται ξανά το νησί».

Επιπρόσθετα, ο Πρέσβης είπε ότι ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων, θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τριμερή συνεργασία με την Ελλάδα και τις συνέργειες με τους στενούς εταίρους στην περιοχή και ευρύτερα

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι αυτό συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η τουρκική ακτοφυλακή παρενόχλησε κυπριακή τράτα και προκάλεσε ζημιές στον εξοπλισμό της


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: