Η δίκαιη κατανομή του μεταναστευτικού βάρους στο επίκεντρο συνάντησης Μηταράκη με την ΥΠΕΞ του Βελγίου

File Photo: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στις εργασίες του Συμβούλιου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/European Union/Zucchi-Enzo




Συνάντηση υπουργού Μετανάστευσης με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Βελγίου και ΥΠΕΞ, Σοφί Βιλμές.

Η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ και η συνεργασία Ελλάδας και Βελγίου στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του Μεταναστευτικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και της αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Βελγίου και υπουργού Εξωτερικών Σοφί Βιλμές, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Μετανάστευσης, Σάμι Μαχντί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι κ. Μηταράκης και Βιλμές, συμφώνησαν στην ανάγκη δίκαιης κατανομής του μεταναστευτικού βάρους, μέσω ενός αντικειμενικού συστήματος επιμερισμού. Σημείωσαν, επιπλέον, από κοινού την ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας ενισχυμένης ευρωπαϊκής πολιτικής επωφελών εταιρικών σχέσεων με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: