Η απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες την Τρίτη στη Λευκωσία: Για να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο Φωτογραφία via ΚΥΠΕ
Την Τρίτη το πρωί θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:30.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ χθες, η Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις της για να διαπιστώσει εάν μπορεί να εξευρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών, το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

Η κ. Λουτ θα φθάσει στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 21 Ιουνίου το απόγευμα. Την Τρίτη θα παρακαθίσει νωρίς το πρωί σε σύσκεψη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στις 09.30 θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η κ. Λουτ θα διαθέσει την Τετάρτη για άλλες συναντήσεις στο νησί, που μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί.

  • Συνεδρία ΣΑ στις 21 Ιουλίου για ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Καλές Υπηρεσίες

Πηγή των ΗΕ είπε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συζητήσει στις 21 Ιουλίου, μια ημέρα δηλαδή μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, σε σχέση με την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) και την ανανέωση της θητείας της, καθώς και την έκθεσή του για την Αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών.

Πρόσθεσε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου θα προεδρεύει τον Ιούλιο η Γαλλία, αναμένεται να προβεί σε δημόσια δήλωση σε σχέση με το Κυπριακό μετά τη συνεδρία αυτή.

Εντάσσεται στην πολιτική των δυο κρατών το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής: Βαρώσι στα βήματα του σχεδίου Β΄


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: