Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου για τη συνάντηση Μπάιντεν με Ερντογάν: Χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζουν να συνομιλούν οι αντιπροσωπείες με την παρουσία των δύο ηγετών.

Υπήρξε αλλαγή στην ώρα, οπότε θα γνωρίζουμε αργότερα εάν συμφώνησαν να κάνουν ακόμα μία προσπάθεια και να διασώσουν τις σχέσεις τους ή εάν διαφώνησαν στα βασικά θέματα, που θα σημαίνει τη συνέχιση της παρούσας ερμαφρόδιτης κατάστασης, μετέδωσε στην ανταπόκριση του στο κανάλι OPEN, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Τις προηγούμενες ημέρες, και οι δύο πλευρές, απέφυγαν τις προκλητικές δηλώσεις, αν και η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους S-400 ενόχλησε πολύ την Άγκυρα, όπως φέρεται να είπε ο Καλίν στον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τον Τζέικ Σάλιβαν.

Και τους ενόχλησε επειδή στο δικό τους μυαλό διεξάγονται ακόμα διαπραγματεύσεις για την παραμονή του ρωσικού συστήματος στην Τουρκία. Ενώ η επίσημη ανακοίνωση της Αμερικής, ζητούσε από την Άγκυρα να εγκαταλείψει τους S-400.

Ακολουθεί η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη:

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: