Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του Open TV: Οι αναλυτές προεξοφλούν την αποτυχία της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συνομιλεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Photo via Twitter, President Biden, @POTUS




Μελέτησα τις τελευταίες 24 ώρες τις αναλύσεις που έχουν δημοσιευθεί και προκαλεί εντύπωση ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους προβλέπουν σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και του Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο OPEN TV ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου. Σημείωσε επίσης ότι:

Οι αναλυτές προεξοφλούν, δηλαδή, την αποτυχία της σημαντικής αυτής συνάντησης. Βεβαίως, θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος πάει στις Βρυξέλλες ως ο γνωστός Ερντογάν. Συγκρουσιακός, νομίζοντας ότι ηγείται υπερδύναμης, ότι είναι ο ίδιος ο Πλανητάρχης και όχι ο κ. Μπάιντεν.

Οπωσδήποτε η κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι καλές. Είναι κάτι που διαπιστώνει κανείς διά γυμνού οφθαλμού.

Συμφωνώ ότι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και αν δεν γίνει προσπάθεια, και από τις δύο πλευρές, κυρίως από τον Ερντογάν, θα επέλθει η ρήξη. Αυτό είναι σίγουρο.

Παρακάτω δείτε την ανταπόκριση:

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: