H πρώτη ταινία του Χόλιγουντ για το σκάνδαλο Γουάινστιν: Ποιες θα υποδυθούν τις δημοσιογράφους των New York Times

File Photo: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στην 89η ετήσια τελετή βραβείων Οσκαρ με την τότε σύζυγό του, σχεδιάστρια μόδας, Τζοτζίνα Τσάπμαν. EPA, PAUL BUCK, μέσω ΚΥΠΕ




Οι Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ζόι Καζάν θα υποδυθούν τις δημοσιογράφους των New York Times, οι οποίες αποκάλυψαν τους ισχυρισμούς εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση το 2017.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία στο Χόλιγουντ που εστιάζει στο σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η παραγωγή της θα αρχίσει το καλοκαίρι, όπως ανακοινώθηκε από την Universal Pictures.

Και οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται σε τελικές διαπραγματεύσεις για να υποδυθούν τις Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, σύμφωνα το Variety.

Οι δύο δημοσιογράφοι είναι συγγραφείς του βιβλίου του 2019 «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement», στο οποίο θα βασιστεί η ταινία.

Με τίτλο «She Said» η ταινία θα προβάλλει το ερευνητικό έργο των Μέγκαν Τούι και Τζόντι Κάντορ, στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο Πούλιτζερ.

Και οι δύο δημοσιογράφοι στις 5 Οκτωβρίου 2017 δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο «Harvey Weinstein Paid Off Sexual Harassment Accusers for Decades» (Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πλήρωνε για δεκαετίες τις καταγγέλλουσες σεξουαλική επίθεση).

Ένα άλλο άρθρο του Ρόναν Φάροου ακολούθησε στην εφημερίδα The New Yorker στις 10 Οκτωβρίου, με τίτλο «From Aggressive Overtures to Sexual Assault: Harvey Weinstein’s Accusers Tell their Stories».

Τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων

Περίπου 100 γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από τον Γουάινστιν, μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο Χόλιγουντ τότε, μετά τη δημοσίευση των άρθρων στις εφημερίδες The New York Times και New Yorker.

Ο Γουάινστιν, ο οποίος αρνήθηκε εμπλοκή σε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα, καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του 2020 σε 23 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες.

Έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και επιδιώκει νέα δίκη, ενώ είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έκδοσής του στο Λος Άντζελες για να δικαστεί και για άλλες υποθέσεις βιασμού.

Η Μαρία Σράιντερ βραβευμένη με Emmy σκηνοθέτης για τη σειρά του Netflix «Unorthodox», αναμένεται να σκηνοθετήσει την ταινία.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Promising Young Woman» και η Ζόι Καζάν πρόσφατα εμφανίστηκε σε ρόλους στην ταινία «The Big Sick» και στη μίνι σειρά «The Plot Against America».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τα παράνομα ραντεβού του Μπιλ Γκέιτς: Το κόλπο με την χρυσαφί Πόρσε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: