Euro 2020: Πέφτει η αυλαία στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης

File Photo Το στάδιο Γουέμπλεϊ όπου θα διεξαχθεί ο τελικός EPA/ANDY RAIN μέσω ΚΥΠΕ




Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης για το Euro 2020, με τις ομάδες του Δ’ ομίλου να ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στην Α’ φάση της διοργάνωσης.

Την ώρα που η Αγγλία και η Τσεχία (22.00 – ΑΝΤ1) θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση του συγκεκριμένου γκρουπ, η Κροατία και η Σκωτία (22.00 – Μακεδονία TV) χρειάζονται μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη Γλασκώβη, για την Κροατία και τη Σκωτία δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Οι δυο εθνικές ομάδες έχουν από έναν βαθμό έπειτα από δύο παιχνίδια, επομένως μόνο το «τρίποντο» θα τις φέρει στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, υπό… φυσιολογικές συνθήκες.

Οι «χαϊλάντερς» έχουν να αντιμετωπίσουν μία καλή και μία κακή παράδοση: ναι μεν δεν έχουν ηττηθεί στα πέντε τελευταία ματς κόντρα στη «χρβάτσκα» (τρεις νίκες), ωστόσο δεν έχουν προκριθεί ποτέ πέραν της φάσης των ομίλων σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης!

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, από την άλλη, βλέποντας την ομάδα του να ασθμαίνει στα προηγούμενα ματς, αναμένεται να προβεί σε αλλαγές, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον τίτλο της φιναλίστ του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα η Αγγλία και η Τσεχία έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα μέχρι στιγμής – μία νίκη και μια ισοπαλία. Η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει τον νικητή του ομίλου που, αν είναι τα «τρία λιοντάρια», θα διασφαλίσει την παραμονή τους στο «Γουέμπλεϊ» και για τη φάση των «16».

Ωστόσο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα χρειαστεί να βρει λύσεις για την επιθετική αφλογιστία, αλλά και για να σταματήσει τον Πάτρικ Σικ που με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σκωτία έχει ήδη βάλει υποψηφιότητα για το κορυφαίο της διοργάνωσης.

Παρά το γεγονός οι Τσέχοι βολεύονται και με την ισοπαλία, για να τερματίσουν πρώτοι, ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι είπε χαρακτηριστικά ότι «το να θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν απέναντι σε αυτούς τους αστέρες που έχει η Αγγλία, είναι πάρα πολύ δύσκολο, οπότε πρέπει να σκοράρουμε». Άλλωστε, στην τελευταία επίσκεψή τους στο Λονδίνο, οι Τσέχοι διασύρθηκαν (5-0).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής για τον Δ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

22:00 Χάμπντεν Παρκ (Γλασκώβη), Κροατία – Σκωτία (Μακεδονία TV)

Διαιτητής: Φερνάντο Αντρές Ραπαλίνι (Αργεντινή)

22:00 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Τσεχία – Αγγλία (ANT1)

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ

1. Τσεχία 4 (3-1)

2. Αγγλία 4 (1-0)

3. Κροατία 1 (1-2)

4. Σκωτία 2 1 (0-2)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τριάντα πέντε χρόνια από το «το χέρι του Θεού» και «γκολ του αιώνα»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: