Euro 2020: Ερευνα για ρατσιστικά συνθήματα Ούγγρων κατά Μπαπέ και Μπενζεμά

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ουγαρίας – Γαλλίας. EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT




Η UEFA είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν ορισμένοι Ούγγροι οπαδοί έχουν προσβάλει Γάλλους διεθνείς ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων των Κιλιάν Μπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ουγγαρίας και Γαλλίας, που έληξε 1-1.

Αυτό έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η έρευνα έρχεται λοιπόν να προστεθεί σε αυτή που έχει ήδη ανακοινωθεί σχετικά με τις προσβολές του Αρναούτοβιτς στον Αλιόσκι, στην αναμέτρηση της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία (είχαν νικήσει 3-1 οι Αυστριακοί).

Επανερχόμενοι στο θέμα των Ούγγρων, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (DPA) στη Βουδαπέστη, ακούγονταν θόρυβοι ζώων κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε φορά που ο Μπαπέ ακουμπούσε την μπάλα, ενώ προς τον αλγερινής καταγωγής Μπενζεμά απευθύνονταν φυλετικά συνθήματα.

«Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA, έχει διοριστεί επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για ενδεχόμενα περιστατικά μεροληψίας που συνέβησαν στην “Πούσκας Αρένα” κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Πορτογαλίας στις 15 Ιουνίου 2021 και μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Γαλλίας, που έπαιξαν στις 19 Ιουνίου 2021», αναφέρεται στον ιστότοπο της UEFA.

Περισσότεροι από 55.000 θεατές, κυρίως Ούγγροι, βρέθηκαν στην «Πούσκας Αρένα» για τον αγώνα εναντίον της Γαλλίας, καθώς η Βουδαπέστη είναι η μόνη πόλη απ΄ όσες φιλοξενούν συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που επιτρέπει την εκμετάλλευση της πλήρους χωρητικότητας του γηπέδου.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νιόν, Ελβετία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Euro 2020: Νίκησε την ταλαίπωρη Τουρκία 3-1 και … περιμένει η καταπληκτική Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: