Έρχονται μουσική, διεύρυνση ωραρίου: Άγνωστη ακόμη η τύχη των πανηγυριών

Στιγμιότυπο από πανηγύρι στο Ναύπλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι την Τετάρτη, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση για νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών θα είναι η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση (εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ), ενώ εξαιρετικά πιθανή είναι και η διεύρυνση του ωραρίου στις μετακινήσεις από τις 12:30 που ισχύει μέχρι σήμερα, ως τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες ενδείξεις αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων σε δεξιώσεις για βάμους και βαπτίσεις.

Ενδεικτική είναι και η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, όταν ρωτήθηκε χθες Δευτέρα στην ενημέρωση: «Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της επιτροπής. Θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και αυτά που αναφέρατε σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, ώστε να δοθεί μία ορατότητα στους πολίτες, που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο».

Ένας ακόμη λόγος που οδηγεί στη χαλάρωση είναι και τα πάρτι. Εκτιμάται, ότι με τη διεύρυνση του ωραρίου της εστίασης και την επιστροφή της μουσικής αυτό το φαινόμενο θα αδυνατίσει ή τουλάχιστον θα μειωθεί σημαντικά.

Η διεύρυνση του ωραρίου έστω μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, θα αυξήσει τις προβολές στα θερινά σινεμά που μέχρι τώρα ήταν μία, ενώ θα επωφεληθούν και τα ζωντανά ακροάματα, όπως οι συναυλίες που έπρεπε να ολοκληρώνονται μέχρι τώρα στις 12 το βράδυ.

Σε ότι αφορά τα εκκλησιαστικά μυστήρια και τις δεξιώσεις που τα ακολουθούν εκτιμήσεις κάνουν λόγο και ως 280- 300 καλεσμένους, φυσικά σε ανοικτούς χώρους, παράλληλα με το άνοιγμα των κέτερινγκ.

Τέλος, για τα πανηγύρια που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες «πιστούς» οι ειδικοί δεν αναμένεται να ανακοινώσουν κάτι άμεσα, περιμένοντας την πορεία των κρουσμάτων και τις επόμενες εβδομάδες πριν δώσουν μια απάντηση γύρω στο τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία: Διαθέσιμα σύντομα και στα νησιά τα εμβόλια mRNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: