Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




H συνάντηση του ΠτΔ Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, τα συμπεράσματα των 27 για την Τουρκία και οι ανησυχίες από την άνοδο στα κρούσματα κορωναϊού, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αγριεύει πάλι ο κορωνοϊός» και φιλοξενεί την δήλωση του Υπουργού Υγείας αλλά και την ανακοίνωση του Υπουργείου για τις αλυσίδες σε πάρτι τελειοφοίτων και σε δεξίωση γάμου. Αλλού αναφέρει ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες, στη συνάντηση του Προέδρου με τον ΓΓ των ΗΕ. Επίσης η «Α» σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι με βάση στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας υπάρχει προτίμηση σε μικρές κατοικίες και διαμερίσματα.

«Σερφάρουμε επικίνδυνα και προς τέταρτο κύμα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι μοναδική σανίδα σωτηρίας, όπως λένε οι επιδημιολόγοι και το Υπουργείο Υγείας, είναι οι εμβολιασμοί. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του ΠτΔ με τον Αντόνιο Γκουτέρες ‘για να τετραγωνίσουν τον κύκλο’. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως τα Υπουργεία `έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους` τα κριτήρια για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Διπλό μήνυμα από ΕΕ σε Άγκυρα» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ενισχύθηκε το λεκτικό των συμπερασμάτων των 27 με αναφορές σε ΔΔΟ, Βαρώσια και τελωνειακή ένωση. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι είναι καταστροφικός ο πόλεμος εμβολιασθέντων και ανεμβολίαστων και ότι τρομάζει την Ευρώπη η παραλλαγή Δέλτα. Ο «Φ» αναφέρει αλλού ότι οι καθηγητές είπαν όχι στις αλλαγές στις εξετάσεις και καλούν τον Υπουργό Παιδείας να μην τις εφαρμόσει από τη νέα σχολική χρονιά.

Με τίτλο «Συνεργασία για αμοιβαία επωφελή σχέση με την Τουρκία αποφάσισαν οι ‘27’», η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα για την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεργαστεί με την Τουρκία με σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο. Αλλού προβάλλει την αύξηση των κρουσμάτων και την απόφαση για ταξίδια με το ψηφιακό πιστοποιητικό. Επίσης η «Χ» σε άλλο της θέμα αναφέρεται σε αδράνεια και ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας με τους ασθενείς να είναι στο έλεός τους, όπως γράφει.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Άπιαστη παραμένει η πράσινη λίστα του ΗΒ» και αναφέρει πως η Κύπρος δεν έχει περιληφθεί στην πράσινη λίστα του ΗΒ και παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος θα δέχεται το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό από 1η Ιουλίου. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος διατύπωσε επικρίσεις για τον νόμο που πέρασε η Ουγγαρία για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Αδίσταχτος εκτελεστής!» και γράφει ότι ‘ο Αναστασιάδης δείχνει πλέον το πρόσωπό του χωρίς προβιά προβάτου!’ . Αλλού αναφέρεται σε πιο δεξιά κυβέρνηση που σχημάτισε ποτέ εκλεγμένος Πρόεδρος της ΚΔ. Η «Γ» αλλού αναφέρει ότι είναι σε κατάσταση σοκ η κυπριακή οικονομία.

Κάτω από τον τίτλο «Αλώβητη θα περάσει η Τουρκία» το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ακροθιγώς τίθεται το θέμα των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλού γράφει για τις ανησυχίες για το στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού. Επίσης προβάλλει την εξοικονόμηση μέχρι 32 δις ετησίως από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αναφέρει ο διεθνής οργανισμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τα συμπεράσματα της Συνόδου: 7 σημεία «χτυπάνε» την Αγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: