Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




To Κυπριακό υπό το φως της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ στις Βρυξέλλες καθώς και οι ανησυχίες για τους ανεμβολίαστους και οι σκέψεις για κίνητρα για εμβολιασμούς…

…καθώς και οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά γίνεται και στην έκθεση του ιατροδικαστή για το θάνατο του Θανάση Νικολάου, στα σενάρια για τον τουρισμό και στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μπλόκο Ευρώπης-ΟΗΕ στα δύο κράτη» και γράφει ότι στάληκαν ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία με τον ΓΓ να λέει ότι είναι “non starter” η συζήτηση για δύο κράτη και επιμένει σε λύση ΔΔΟ. Αλλού γράφει ότι γίνονται σκέψεις για κίνητρα και αντικίνητρα για εμβολιασμούς. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει πως διευθυντής αρνήθηκε να δώσει απολυτήριο σε μαθήτρια στη Λάρνακα, λόγω μαλλιών, με την ΟΕΛΜΕΚ να απαντά ότι εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί.

«Πάει…διακοπές το Κυπριακό» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως ουδέν νεώτερον υπάρχει από τις συναντήσεις Γκουτέρες με Αναστασιάδη και Τατάρ. Αλλού προβάλλεται το θέμα της ανόδου στα κρούσματα με τους αρμοδίους να ψάχνουν λύσεις καθώς γεμίζουν εναγωνίως τα νοσοκομεία. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι οδεύει στο κακό σενάριο η τουριστική βιομηχανία και κάποιες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν.

Κάτω από τον τίτλο «Εκτός συζήτησης ‘δύο κράτη’» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι καταγράφονται κοινές θέσεις από ΓΓ ΟΗΕ και ΕΕ για τη μορφή λύσης του Κυπριακού και ότι ο Γκουτέρες ετοιμάζει τα επόμενα βήματα. Αλλού γράφει ότι η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή δεν συνεδρίασε εδώ και 2 βδομάδες καθώς μέλη της αναμένουν να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με την παραχώρηση νομικής ασυλίας για αγωγές πολιτών. Ο «Φ» αλλού αναφέρει ότι στο θανατικό ανακριτή είναι το μέλλον του Θανάση καθώς θα μελετήσει το μαρτυρικό υλικό για την υπόθεση θανάτου του 26χρονου Εθνοφρουρού και θα προβεί σε ακροαματική διαδικασία.

«Θεατής η κυβέρνηση στη νέα κούρσα αυξήσεων στα καύσιμα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας πως δεν υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας και σωστής λειτουργίας του ανταγωνισμού και πως οι τιμές είναι μεγαλύτερες από το μέσο όρο αυξήσεων στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ των ΗΕ είπε πως είναι “non starter” η λύση δύο κρατών. Επίσης προβάλλει την παρατεταμένη καθυστέρηση στις εργασίες στη λεωφόρο Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό.

«Εκφέρουν απόψεις για ανεμβολίαστους οι ειδικοί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει πως για την ώρα οι επιστήμονες διαλέγουν πιο ήπια προσέγγιση αλλά τέως μέλος της επιστημονικής επιτροπής μιλά για αναγκαστικά μέτρα. Αλλού γράφει για τα προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία λόγω μη καθόδου Βρετανών τουριστών. Επίσης προβάλλει το Κυπριακό και την τοποθέτηση των ΗΕ για τη λύση δύο κρατών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: