Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα και τα κύρια θέματα των εφημερίδων της Πέμπτης

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τα όσα του καταλογίζονται από την Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις και η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες με τον ΓΓ  του ΟΗΕ είναι από τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο θέμα της «Φταίει η λειτουργός!…» γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης μετατοπίζει τις ευθύνες για τις πολιτογραφήσεις, αναφέροντας σε επιστολή ότι η λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που έκανε την έρευνα λόγω της πολύ επιφανειακής φύσης του ελέγχου που διενεργούσε δεν αντιλήφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Προβάλλει τις αντιδράσεις του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος ότι δεν δέχονται την κηδεμονία της Τουρκίας, ανακοινώνοντας ότι θα βγουν στους δρόμους οι Τ/κ. Προβάλλει επίσης την παρενόχληση κυπριακής τράτας από Τούρκους αστυνομικούς που της προκάλεσαν ζημιές και ζήτησαν και καφέ.

Ο «Πολίτης» με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΕΕ: Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την Τουρκία» γράφει ότι προχωρεί η θετική ατζέντα για το προσφυγικό, αλλά στον πάγο για την ώρα είναι η τελωνειακή ένωση.

Γράφει επίσης ότι με ανακοίνωση 15 πυκνογραμμένων σελίδων τοποθετήθηκε η Ελεγκτική Υπηρεσία στα όσα καταλογίζονται στον Γενικό Ελεγκτή από την Ερευνητική Επιτροπή για τις Πολιτογραφήσεις. Ακόμη αναφέρει ότι η Ελληνική Τράπεζα επεξεργάζεται τρόπους αξιοποίησης της αυξημένης ρευστότητάς της.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Εκ του σύνεγγυς με Γκουτέρες» γράφει ότι ο ΓΓ τετραγωνίζει τον κύκλο συναντώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά και τον Ερσίν Τατάρ αύριο, αφού ο τελευταίος κινητοποιήθηκε και πέτυχε να εξασφαλίσει ραντεβού με τον ΓΓ.

Αλλού αναφέρει ότι η πανδημία τρίζει ξανά τα δόντια της αφού από δεκαπενθημέρου άρχισε να καταγράφεται η αργή αλλά σταθερή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Γράφει επίσης ότι υπάρχει ουρά μέχρι τον Οκτώβριο για άδεια οδήγησης και χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν μέχρι να βρεθεί θέση για να εξεταστούν.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Δεν αποδέχονται ούτε την κηδεμονία της Τουρκίας ούτε τη λύση δύο κρατών» γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα διαμαρτυρηθούν και πάλι για να υπερασπιστούν την ταυτότητά τους.

Γράφει αλλού ότι έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η λογοκρισία του πορίσματος από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έχει καλύψει με μαύρο χρώμα όλα τα ονόματα των μεσαζόντων που εμπλέκονται σε προβληματικές πολιτογραφήσεις.

Αναφέρει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει έντονη ανησυχία για τη δίωξη που υφίσταται ο καλλιτέχνης εκπαιδευτικός Γιώργος Γαβριήλ.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Πίεση προς τους νέους για να βάλουν το εμβόλιο», γράφει ότι σημειώνεται σοκαριστική άνοδος πιθανών περιπτώσεων του στελέχους «Δέλτα», ωστόσο τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν πέσει κατακόρυφα.

Προβάλλει επίσης φωτορεπορτάζ για την παρουσία τριών κρουαζιερόπλοιων ανοικτά της Λεμεσού που φαίνονται να αιωρούνται στον αέρα. Αλλού αναφέρεται σε χρέωση εισόδου για να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τους καταρράκτες στην Κρήτου Τέρρα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η Κυπριακή κυβέρνηση λέει ότι αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για εφαρμογή πολιτικών καταπολέμησης της διαφθοράς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: