Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Ο επικείμενος ανασχηματισμός σχεδόν σε όλα τα πρωτοσέλιδα

File photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο επικείμενος ανασχηματισμός προβάλλεται σχεδόν πρωτοσέλιδα σε όλες τις σημερινές εφημερίδες.

Αλλά θέματα που δεσπόζουν είναι η χαμηλή προσέλευση των νέων για εμβολιασμό, τα δύο χρόνια από την έναρξη του ΓεΣΥ, οι εξελίξεις στη Βουλή για τη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών καθώς επίσης οι εξελίξεις στις έρευνες για το θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Αδειάζουν τη Γιολίτη» οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νατάσα Πηλείδου και Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημειώνουν την παράλειψη της τέως Υπουργού να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο για το διορισμό της. Αναφέρει αλλού ότι σοκάρουν οι φοβερές αποκαλύψεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν με τον 32χρονο πιλότο να απολογείται στον Ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι Τζέιν Χολ Λουτ δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη χωρίς κοινό έδαφος.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Παζλ με υπουργούς το Σαββατοκύριακο» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βγαίνει από το νοσηλευτήριο και κλειδώνει τον ανασχηματισμό. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές με προσωπικότητες ενώ συνεργάτες του βρίσκονται σε στάση αναμονής. Ο «Π» προβάλλει επίσης την έκκληση του Υπουργού Υγείας, ιδιαίτερα προς τους νέους για εμβολιασμό αφού τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι και ανεμβολίαστοι. Γράφει επίσης ότι τα κόμματα κατέληξαν στα ονόματα των βουλευτών που θα αναλάβουν τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Νέα πρόσωπα στο Υπουργικό» γράφει ότι μέχρι την Τετάρτη ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό και ότι αναζητεί επίμονα γυναικεία παρουσία. Αλλού παρουσιάζει το σκάφος του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη το οποίο σαπίζει στη Μαρίνα Λάρνακας με τις αρχές να ζητούν αποπληρωμή των τελών ελλιμενισμού από τους ιδιοκτήτες αλλιώς το σκάφος θα κατασχεθεί. Γράφει επίσης ότι το ΓεΣΥ βελτίωσε τη ζωή τους, σύμφωνα με οκτώ στους δέκα Κύπριους.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ψάχνουν νέους υπουργούς … για να φτιάξουν τη βιτρίνα!» και αναφέρει ότι έγνοια των κυβερνώντων είναι η εικόνα και το σόου και όχι τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Γράφει επίσης ότι το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ. Η «Χ» αναφέρει αλλού ότι ανάσα στον τουρισμό αποτελεί το τριήμερο του Κατακλυσμού.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Με κίνηση αλλά δεν είναι αρκετή» αναφέρεται στις κρατήσεις των ξενοδοχείων για το τριήμερο του Κατακλυσμού όπου ξενοδόχοι αναφέρουν ότι οι κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο αυτό δεν θα κάνουν τη διαφορά στις χαμηλές κρατήσεις. Γράφει επίσης ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού στρατιώτη, Θανάση Νικολάου, κάλεσε την πολιτεία να βρουν τους ενόχους για το θάνατο του νέου. Προβάλλει επίσης την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε βοτανικό κήπο στην περιοχή Κόρνου.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: