Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Κοινοβουλευτικές επιτροπές και τουρισμός στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο διαμοιρασμός των κοινοβουλευτικών επιτροπών σε κόμματα, τα περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η κατάσταση με τον τουρισμό και ο θάνατος του στρατιώτη Θανάση Νικολάου με τις εξετάσεις στα οστά του, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τι παιγνίδια παίζει το ΑΚΕΛ με την προεδρία του ΕΛΑΜ» γράφει ότι υπάρχει έντονη αντιπαράθεση για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Αιτία του καυγά, σημειώνει, είναι ο τρόπος που θα διαμοιραστούν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και κατά πόσον μια από αυτές θα δοθεί στο ΕΛΑΜ, κάτι που με τίποτα δεν αποδέχεται το ΑΚΕΛ.

Αλλού γράφει για τον τουρισμό ότι η μετάθεση ελπίδων γίνεται από μήνα σε μήνα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην κατάρρευση οροφής θαλάμου του Νοσοκομείου Αθαλάσσας μετά την διέλευση ελικοπτέρου σε χαμηλό ύψος.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Στο κάδρο ανασχηματισμού Κούσιος, Έμιλυ, Πρόδρομος» γράφει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκτός απροόπτου, οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό σχήμα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κρατά κλειστά για την ώρα τα χαρτιά του. Αλλού γράφει ότι ξενοδοχεία σε ελεύθερη Αμμόχωστο πριν ανοίξουν, ξανακλείνουν.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα χέρια του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών περνά η διοίκηση του Τμήματος Φορολογίας μέχρι την κάλυψη των θέσεων του εφόρου Φορολογίας και των βοηθών του με διαδικασία που θα υλοποιήσει η ΕΔΥ.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Φόνος ο θάνατος του Θανάση» γράφει ότι από εξετάσεις σε ειδικό οστό από τη σορό του Θανάση Νικολάου μετά από εκταφή του πριν έξι μήνες, διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Αλλού γράφει ότι εκτοξεύεται το κόστος στις οικοδομές αφού υλικά και μεταφορικά ανατρέπουν τα πάντα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέο μεγάλο κύκλωμα εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης φαίνεται ότι εξάρθρωσε η ΥΚΑΝ σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Παρασκήνιο Αβέρωφ για να ξεπληρώσει την υποχρέωση προς το ΕΛΑΜ» γράφει ότι σε ακραία και επικίνδυνα μονοπάτια σπρώχνει την Βουλή ο ΔΗΣΥ. Σημειώνει ότι συγκαλείται σήμερα σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον Αβέρωφ να αναζητά συμμάχους. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά όπως ενταχθούν στο Σχέδιο Εγχώριου Τουρισμού, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρέπει να καταλογιστεί ευθύνη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις 13 δολοφονίες από τον Νίκο Μεταξά.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Αξίζουμε την πράσινη κατηγορία του ΗΒ» γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο, εκφράζει την εκτίμηση ότι η Κύπρος αξίζει να είναι στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής Κυβέρνησης.

Αλλού αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών που αναγκάζει γιατρούς, δικηγόρους και επιχειρηματίες να δέχονται πληρωμές από πιστωτική και χρεωστική κάρτα. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι έκλεισαν τα σχολεία για το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: