Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η έξαρση κρουσμάτων και το Βαρώσι στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η έξαρση των κρουσμάτων και η απογευματινή σύσκεψη στο Προεδρικό για την επιδημιολογική εικόνα είναι κύριο και κοινό θέμα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα, μαζί με τις εξελίξεις που αναμένονται για το Βαρώσι κατά την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Συναγερμός για την Αμμόχωστο» γράφει για τρία στάδια εποικισμού της Αμμοχώστου και πως υπό παρακολούθηση θα βρίσκεται η επίσκεψή Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα οπόταν αναμένεται να προβεί σε εξαγγελίες.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο εφησυχασμός αυξάνει τα κρούσματα και πως το απόγευμα θα έχει σύσκεψη στο Προεδρικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα. Αλλού γράφει για τους δανειολήπτες του προγράμματος Εστία και γράφει ότι οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Παίζουν με τις ζωές μας αρνούμενοι εμβολιασμό!» γραφεί για προνόμια στους εμβολιασθέντες για να πεισθούν οι επιφυλακτικοί νέοι.

Αλλού αναφέρεται στην τοπική μεταρρύθμιση και γράφει ότι αυτή αλλάζει τα δεδομένα για τις δημοτικές εκλογές ενώ ήδη υποψήφιοι Δήμαρχοι εξαγγέλλουν υποψηφιότητες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από αρκετά χρόνια ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΜ που αφορά δαπάνες για αμυντική θωράκιση έφτασε τα 150 εκ.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «SOS από σκαρφάλωμα δεικτών» γράφει ότι μεταβαίνουν επειγόντως σήμερα στο Προεδρικό τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και προσθέτει ότι είναι μια σύσκεψη με γεμάτη ατζέντα. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Τάλα και γράφει για εφιαλτικό σκηνικό που θυμίζει Μάτι Αττικής. Αλλού γράφει ότι μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στις Παγκύπριες καταγράφονται βαθμολογίες και ετοιμάζονται απολυτήρια στα Λύκεια.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κινητοποιούνται οι Βαρωσιώτες για διάσωση της πόλης τους» γράφει ότι οι Αμμοχωστιανοί ζητούν από την κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία να είναι προμηθείς ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Αλλού γράφει ότι η απειλή από την έξαρση των κρουσμάτων φέρνει σύσκεψη στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος είναι αντιμέτωπη με διαδικασίες επί παραβάσει για το περιβάλλον.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σύσκεψη Αναστασιάδη – επιστημόνων στην Κύπρο για τις εξελίξεις στην πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: