Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Επιστολή Μπάιντεν και διεργασίες για την προεδρία της Βουλής στα πρωτοσέλιδα

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η επιστολή του Αμερικανού Προέδρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, η ανάλυσητου αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και οι διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Παρασκευής.

Επίσης στα κύρια θέματα των εφημερίδων και το τελικό πόρισμα την Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και η μη ένταξη της Κύπρου στην πράσινη κατηγορία της Βρετανίας, που θα επέτρεπε στους τουρίστες να επισκεφθούν το νησί,

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Θα τα πούμε σύντομα…Ισχυρό θεμέλιο η φιλία μας», αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε γενική ικανοποίηση για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μονομαχία Κυριών;» γράφει ότι Αννίτα Δημητρίου και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου βρίσκονται «στο τραπέζι» από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για την Προεδρία της Βουλής.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τατάρ έσπασαν τον πάγο, αλλά έμειναν στα ρηχά. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι φεύγουν με γεμάτη την τσέπη Συλλούρης, Τζιοβάνης και 20 τέως βουλευτές.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «53% τα παράνομα διαβατήρια» γράφει ότι διπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών για τις οποίες η Ερευνητική Επιτροπή εισηγείται όπως αφαιρεθεί η κυπριακή υπηκοότητα.

Αλλού γράφει ότι ανοικτά από τις 8 είναι τα οδοφράγματα και ότι η Αστυνομία στελέχωσε από χθες όλα τα σημεία διελεύσεων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «σπρώχνουν» τον Πετρίδη για δήμαρχο Λευκωσίας και ότι ο Υπουργός Οικονομικών προσεγγίστηκε από φίλους και παράγοντες και δεν απέκλεισε την ιδέα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Χωρίς τουρίστες από τη Βρετανία και τον Ιούλιο», γράφει ότι εκτός «πράσινης» λίστας η Κύπρος, με την τουριστική χρονιά να χάνεται. Αλλού γράφει ότι πάνω από 50% των Κυπρίων αισθάνονται αβεβαιότητα για την πανδημία σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να σταματήσει η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των νοσηλευτών, επιμένει ο Υπουργός Υγείας, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ προειδοποιεί ότι να συνεχιστεί, τα δυναμικά τους μέτρα θα κλιμακωθούν.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τουρισμός: Καλύτερη τύχη την επόμενη φορά», γράφει ότι δεν υπήρχαν προσθήκες στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή την φορά και ότι η Κύπρος θα πρέπει να αναμένει μέχρι την επόμενη αξιολόγηση.

Αλλού γράφει ότι συνελήφθησαν τρεις άντρες μετά από καυγά στο γραφείο κοινωνικής πρόνοιας στα Πολεμίδια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ, μαζί με τον δήμαρχο της Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, επισκέφθηκαν τον χώρο που κατασκευάζεται το κέντρο CYCLOPS που αποτελεί κοινό έργο Κύπρου-ΗΠΑ για την ασφάλεια.

Η «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανασύνταξη κι αντεπίθεση! Ψηλά τα λάβαρα του αγώνα!», αναφέρει ότι δρομολογούνται στο ΑΚΕΛ οι διαδικασίες που θα επαναφέρουν το κόμμα στη θέση της πολιτικής σκηνής του τόπου, που του αξίζει να βρίσκεται.

Αλλού αναφέρεται σε νέα τετελεσμένα στα κατεχόμενα και γράφει ότι η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πανδημία της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.

Το «Κυπριακό Ποντίκι» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ποιοι κάηκαν από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών», αναφέρεται στις αναλύσεις και τα συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2021.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα δύο χρόνια ύπαρξης του ΓεΣΥ, γράφοντας ότι παρουσιάζει αδυναμίες, αλλά τα οφέλη του είναι πολλαπλά.

Αλλού γράφει ότι το στρατιωτικό παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, θα μετατραπεί σε μόνιμη αεροπορική βάση για τουρκικά και με επανδρωμένα αεροσκάφη και θα εγκαινιαστεί από τον Ερντογάν όταν έρθει στα 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του Γ.Γ. ο Άντρος Κυπριανού μετά την ήττα του ΑΚΕΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: